Kuršėniškius net dvi dienas džiugino teatrų šventė „Teatro uždangą praskleidus“

Naujienos: Švietimas , 2018-03-19 22:26
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

„Niekada žmogus nėra toks gražus, koks jis būna kurdamas”. Šiais filosofo, rašytojo, publicisto ir kultūros veikėjo Vydūno žodžiais prasidėjo XVI Regioninė teatrų šventė „Teatro uždangą praskleidus“, kuri ir skirta šio mąstytojo 150-osioms gimimo metinėms paminėti.

Pirmoji šios šventės diena – penktadienis buvo skirtas vaikams ir jaunimui. Į Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centrą susirinkę žiūrovai turėjo galimybę išvysti net 4 spektakliukus, kurios parodė Akmenės rajono Papilės kultūros namų vaikų teatras „Jurakalnis“, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Ikaras“, Užvenčio kultūros centro dramos kolektyvas „Pepinukas“ ir Joniškio kultūros centro teatras „Bendraamžiai“.

Kolektyvus ir jų vadovus su švente sveikino LR Seimo Pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės padėjėja Ada Grakauskienė, Šiaulių rajono mero pavaduotojas Algis Mačiulis, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vitolda Dovidauskienė, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Jovita Lubienė ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vyriausiasis režisierius Zenonas Gestautas.

Po spektakliukų vyko įdomus pokalbis-susitikimas su Klaipėdos dramos teatro ir „Apeirono“ teatro aktoriumi, buvusiu „ikariečiu“ Ričardu Bartašiumi.

Antroji teatrų šventės diena – sekmadienis, buvo skirta suaugusiems. Žiūrovai susirinko pažiūrėti Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro teatro „Mozaika“ spektaklio „Mes – Lietuvos vaikai“, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Bazilionų filialo mėgėjų teatro spektaklį „Te niekad saulė nenusileidžia“ ir svečių iš Kupiškio kultūros centro Skapiškio padalinio teatro „Stebulė“ spektaklio „Lietuvybės lopšys“.

Visi šie teatrai pasirodys ir Lietuvos šimtmečio dainų šventėje „Vardan tos…“.

LR Seimo Pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės padėjėja Ada Grakauskienė, Šiaulių rajono mero pavaduotojas Algis Mačiulis ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vyriausiasis režisierius Zenonas Gestautas dėkojo aktoriams ir režisieriams bei šios teatrų šventės „Teatro uždangą praskleidus“ organizatoriams režisieriams Leontinai ir Petrui Valskiams.

Abi dienas šventę žaismingai vedė teatro „Ikaras“ aktoriai.


Justina Rutkauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija https://kursenai.lt/2018/03/19/kurseniskius-net-dvi-dienas-dziugino-teatru-svente-teatro-uzdanga-praskleidus-nuotraukos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN