Nepaisant didžiulės konspiracijos, narkotikų siuntėjas buvo demaskuotas

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-04-15 04:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokuratūros prokurore šiuo metu baigia tirti baudžiamąją bylą, kurioje 21-erių metų šiaulietis įtariamas narkotinių medžiagų kontrabanda ir neteisėtu jų disponavimu. Vaikinui tai bus jau šeštas teistumas. Į teismų maratoną jį įsuko priklausomybė narkotinėms ir psichotropinėms medžiagoms. Pirmą kartą su narkotinėmis medžiagomis jis buvo pričiuptas 2018 m., būdamas dar nepilnametis. Toliau teistumai vijo vienas kitą. Visi jie – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, išskyrus vieną – už sukčiavimą. Priešpaskutinį kartą dėl neteisėto disponavimo kvaišalais jis įkliuvo 2020 m. vasarą. Pamatęs, kad jo vairuojamą automobilį stabdo policijos pareigūnai, vaikinas nutarė nuo jų sprukti, tiksliau - nuo atsakomybės, nes kelnių kišenėje turėjo paketėlį su kanapėmis. Tačiau pasprukti jam nepavyko, tad teko stoti prieš teismą ne tik dėl pas jį rastų kvaišalų, bet ir dėl nepaklusimo pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, kuri, teismo sprendimu, vėliau buvo konfiskuota.
Atlikęs bausmę ir išėjęs į laisvę, vyrukas jau po keleto dienų grįžo prie senų reikalų. Narkotikais piktnaudžiaujantys ir prekiaujantys asmenys atranda vis naujesnių ir, jų manymu, saugesnių būdų kvaišalams įsigyti. Šiaulietis manė, kad jo pasirinktas būdas psichotropines medžiagas įsigyti internetu bus konspiratyvus. Tačiau jis labai apsiriko. Naudodami šiuolaikines technologijas ir tyrimo metodus, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai demaskavo vaikino nusikalstamą veiklą ir iš nelegalios apyvartos paėmė apie kilogramą mišinio su psichotropine medžiaga – amfetaminu. Amfetamino pardavėją jis susirado Vokietijoje, naudodamasis tamsiuoju internetu. Užsisakė jo apie kilogramą. Vaikinas džiaugėsi radęs šio produkto už labai patrauklią kainą. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad džiaugėsi be reikalo, nes gautame kilograme miltelių gryno amfetamino tebuvo tik apie 60 gramų.
Konspiracijos tikslu pardavėjui jis nurodė ne savo, bet išgalvotus siuntos gavėjo Lietuvoje duomenis bei adresą ir vieno savo pažįstamo paprašė su Vokietijoje esančiu platintoju atsiskaityti kriptovaliuta. Tuo tikslui jo 620 eurų buvo iškeisti į bitkoinus. Po sandorio pardavėjas siuntą su narkotikais išsiuntė per tarptautinių siuntų įmonę. Kai šiaulietis pagal sekimo numerį, pamatė, kad siunta jau Lietuvoje, susisiekė su siuntų įmone ir paprašė, kad siuntos nurodytu adresu negabentų, o ją paliktų paštomate. Jos paimti šiaulietis pats nėjo, o atsiuntė kitą asmenį.
Nepaisant didžiulės konspiracijos, pareigūnams pavyko surinkti pakankamai duomenų šiauliečio nusikalstamai veikai įrodyti. Praėjusių metų kovo 19 d. jis buvo suimtas, o po trijų mėnesių jam skirta intensyvi priežiūra, tad dabar teismo laukia, nešiodamas apykoję. Vaikinui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir jų kontrabandos, jis prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką.



Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN