Į Burbiškio dvarą grįžta pasiilgta Tulpių žydėjimo šventė

Naujienos: Renginiai , 2022-04-13 21:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Gegužės 7 dieną Burbiškio dvaro parke (Burbiškio k., Pakalniškių sen., Radviliškio r. sav.) lankytojų laukia išskirtinis festivalis Lietuvoje – Tulpių žydėjimo šventė.

Dėl karantino ribojimų dvejus metus tradicinė Tulpių žydėjimo šventė nevyko. Pernai lankytojai buvo kviečiami į Tulpių žydėjimo vakarą bei grožėtis tulpių žydėjimu muziejaus darbo laiku. 2020 metais dėl pandemijos teko atšaukti dvaro festivalį.

Šiemet unikali šventė, vykstanti tik Burbiškio dvare, pripildyta atgimstančios gamtos energijos ir gyvybės, spalvingos tulpių jūros, muzikos garsų, įvairiausių pramogų, vėl laukia gausybės lankytojų, pasiilgusių žydėjimo magijos.

Šventė Burbiškio dvaro parke prasidės 12 valandą. Lankytojai kviečiami gėrėtis margaspalviais tulpių kilimais, mėgautis pasivaikščiojimu paslaptingais peizažinio parko takeliais ir romantiškais tilteliais, užsukti į tvenkinių salas, aplankyti muziejaus ekspozicijas ir džiaugtis grįžusiu pavasariu.
Iškilmingas šventės atidarymas vyks 13 valandą, lankytojus pasveikins garbūs svečiai.

Pavasarišką parką užlies meilės kupina muzika. 13 valandą 30 minučių Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su atlikėju Justinu Lapatinsku atliks koncertinę programą „Gražiausios F. Sinatros dainos“, o 15 valandą 10 minučių „Gražiausias meilės dainas“ dovanos Jeronimas Milius ir Karina Krysko su Kauno bigbendu.

16 valandą 40 minučių į koncertą kvies Monique su grupe. 18 valandą muzikinę programą užbaigs Linas Adomaitis su ritmo grupe.


Šventę ves Justinas Daugėla.

Nuo 13 iki 17 valandos festivalio lankytojai bus laukiami meninėse ir edukacinėse erdvėse – įdomių, įtraukiančių, nekasdieniškų veiklų ras ir vaikai, ir suaugusieji.

Šventėje veiks senovinių automobilių, muziejaus istorijos ir kitos parodos, tautodailininkų bei kulinarinio paveldo mugė, numatyta įvairių pramogų.

Tulpės Burbiškio dvare – ilgametė tradicija, pavasarinės gėlės čia žydėjo ir XX amžiaus pradžioje. Idėja atgaivinti dvaro gėlyną kilo muziejaus įkūrėjui, ilgamečiam direktoriui Egidijui Prascevičiui. Pirmosios tulpės buvo pasodintos 1995 metais, dabar kolekcijoje skaičiuojama apie pusė tūkstančio tulpių veislių.

Autentiškumą puoselėjančiame Burbiškio dvare tulpės susodintos pagal XX amžiaus pradžios tradiciją – augalai tuomet sodinti klombose ir lysvėse. Ir daugiau nei po 100 metų tulpių žiedai Burbiškyje primena laiką, kai čia gyveno ir parką puoselėjo dvaro savininkai Baženskiai.
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio kolektyvas primena: tulpės dvare žydės ne tik šventės dieną, bet apie 2–3 savaites (priklauso nuo orų), tad lankytojai kviečiami švęsti žydėjimą ir pavasarį gerokai ilgesnį laiką.

Bilieto kaina į šventę: suaugusiems – 10 eurų, moksleiviams – 5 eurai. Vaikai iki 7 metų įleidžiami nemokamai; fizinę (judėjimo) negalią turintys asmenys ir juos lydintis vienas asmuo į šventę įleidžiami nemokamai.


Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN