Netikėtas radinys traukinio vagone – tūkstančiai pakelių kontrabandinių rūkalų (Akmenės r.)

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-04-08 01:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Kontrabandą į Lietuvą gabenantys asmenys deda daug pastangų ir sugalvoja įvairiausių būdų, kaip paslėpti ir pervežti pelningus krovinius, kad jie nepapultų į teisėsaugos rankas. Nelegalūs kroviniai kartais aptinkami į Lietuvą atvykstančiuose traukinių vagonuose. Būtent tokiu būdu transportuota kontrabanda vakar buvo sulaikyta Akmenės rajone ir galutinio kelionės tikslo nepasiekė. Nemenka kontrabandinių cigarečių siunta rasta paslėpta traukinio vagone.

Balandžio 5 d. apie 13 val. į policiją kreipėsi Akmenės rajone, Menčių kaime, įsikūrusios medienos gaminiais užsiimančios bendrovės darbuotoja, kuri pranešė traukinio vagone pastebėjusi kažkokias pakuotes, nors jų ten būti neturėjo. Moteris pasakoja, kad nelegalų krovinį aptiko atlikdama savo darbą vagonuose, kuriais buvo atvežtos medžio skiedros iš Baltarusijos, Vitebsko srities. Palypėjusi ant vieno iš vagonų, ji pastebėjo išlindusį įtartiną paketą, o prasklaidžiusi skiedras, jų rado ir daugiau. Moteris teigia iškart supratusi, kad paketuose gali slypėti kontrabandiniai rūkalai, mat, tai jau ne pirmas kartas, kai tarp įmonei atvežamų krovinių randamos nelegalios cigaretės.

Vagone iš viso buvo aptikti devyni paketai su 5640 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN