Akmenės rajono moterų klubui „Akmenietė“ – Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalis

Naujienos: Savivalda , 2022-04-05 22:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Ketvirtadienį Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre jau vienuoliktą kartą apdovanoti laureatai Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliais „Tarnaukite Lietuvai“.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, medalis vakar įteiktas Akmenės rajono moterų klubui „Akmenietė“.

Medalius laureatams teikė LR Seimo pirmininko pavaduotojas Paulius Saudargas, Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas ir kandidatų vertinimo komisijos pirmininkas rašytojas Stasys Kašauskas.

Kandidatų vertinimo komisijos pirmininkas Stasys Kašauskas paskelbė, kad Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medaliai „Tarnaukite Lietuvai“ už įvairias filantropines, visuomenines veiklas įteikti: Akmenės rajono moterų klubui „Akmenietė“, amatų centro Kauno rajone įkūrėjui Juozapui Romui Liekiui, režisierei, renginių organizatorei Jolantai Pupkienei, visuomenininkui Leonui Jankauskui, rašytojui Vytautui Martinkui, Kovo 11-osios Akto signatarui Leonui Milčiui, visuomenininkui Vaclovui Vingrui, Pasaulio lietuvių bendruomenės Kultūros komiteto pirmininkei Jūratei Caspersen, buvusiai pedagogei Violetai Schuetz, rašytojai, festivalių, parodų organizatorei Sondrai Simanaitienei, aplinkosaugininkui, kraštotyrininkui Andriui Šašiui, istorikui Jonui Kiriliauskui, kino studijai „Mėgėjas“, enciklopedininkui Kaziui Misiui, filologui Juozui Pabrėžai.

Apdovanojimus nusipelniusiems lietuviams teikęs LR Seimo pirmininko pavaduotojas P. Saudargas sakė, kad, nors šiuo metu pats svarbiausias klausimas yra kaip sustabdyti karą Ukrainoje, negalima pamiršti svarbių apdovanojimų Lietuvoje.

„Labai džiugu, kad galima apdovanojimus įteikti per rašytojos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimtadienį. Džiugu, kad LR Seimo įsteigti apdovanojimai teikiami Panevėžyje, kuris susijęs su filantropės, rašytojos gyvenimu. Gabrielė Petkevičaitė-Bitė – žmogus kūrėjas, kuri dirbo Lietuvai ir kūrė Valstybę. Ji buvo valstybininkė. Kiekvienas apdovanotas medaliu gyvena, dirba lygiai taip pat, kai savo laiku darė Gabrielė Petkevičaitė-Bitė. Jos vardo medaliai ir teikiami nusipelniusiems jų žmonėms“ – teigė LR Seimo pirmininko pavaduotojas P. Saudargas ir sakė, kad medaliai teikiami žmonėms Titanams.

Apdovanojimas medaliu įsteigtas 2011 m. balandžio 13 d. pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti Valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Atsižvelgus į Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viso gyvenimo veiklą, apdovanojimas medaliu yra LR Seimo paskatinimas už šią veiklą: parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą; filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą; savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje; visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

Iškilmingas renginys, kuriame skelbiamas ir apdovanojami nugalėtojai, vyksta kiekvienais metais kovo 30 d., Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimimo dieną, Panevėžyje. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalį „Tarnaukite Lietuvai“ ir jo liudijimą teikia Seimo Pirmininkas arba jo paskirtas asmuo. Apdovanojimo metu įteikiamas medalis ir medalio liudijimas.

Akmenės rajono moterų klubą „Akmenietė“ su prasmingu apdovanojimu atvyko pasveikinti Akmenės rajono savivaldybės vicemeras Tomas Martinaitis.



Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/akmenes-rajono-moteru-klubui-akmeniete-gabrieles-petkevicaites-bites-medalis/4155


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN