Girtos moters kelionė automobiliu baigėsi, jai dar neprasidėjus (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-03-29 13:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Neblaivią moterį su dukrele nuo kelionės automobiliu po miestą ir galimų tragiškų pasekmių išgelbėjo jos sukeltas eismo įvykis, iškart sėdus prie vairo.

Kovo 23 d. Šiauliuose, Vilkaviškio gatvėje, neblaivi 40-metė, rengėsi automobiliu savo pradinukę dukrelę vežti pas odontologą, tačiau kelionė baigėsi, jai net neprasidėjusi. Moteris, važiuodama iš automobilio stovėjimo vietos atbuline eiga, trenkėsi į gatvėje stovėjusią sunkiasvorę transporto priemonę MERCEDES BENZ. Trenkėsi taip, kad iškrito jos vairuojamos MAZD-os galinis stiklas. Tada lengvasis automobilis pavažiavo į priekį, į savo stovėjimo vietą, iš jo išlipusi ir keletą priekaištingų replikų dėl ne vietoje, anot jos, stovėjusios sunkiasvorės transporto priemonės kelininkams metusi vairuotoja nuėjo.

Iškviesti Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai išklausė vairuotojos elgesio nustebintų kelininkų pasakojimo, apžiūrėjo įvykio vietą ir pamatė link jų artėjančią moterį, kuri prisistatė MAZD-os savininke. Nuo jos sklido stiprus alkoholio kvapas. Moteris buvo patikrinta alkoholio matuokliu, kurio rodmenys konstatavo vidutinį girtumą - 1,6 prom. Vairuotoja tai pavadino nesąmone. Vėliau pareigūnams prisipažino alkoholį vartojosi išvakarėse, tačiau dievagojosi, kad nekur nevažiavusi, tk taip buvo įsėdusi į automobilį. Tačiau į pareigūnų argumentą, kaip galėjo iškristi automobilio galinis stiklas, jei ji nejudėjusi iš vietos, moteris neturėjo ką pasakyti. Ji neturėjo ką pasakyti ir kai po 15 minučių, pakartotino patikrinimo metu, alkoholio matuoklis parodė dar didesnį girtumą – 1,66 prom. Tai bylojo, kad apsvaigimas didėja, vadinasi gerta neseniai, tikrai - ne vakar. Prispirta įrodymų, moteris pripažino, kad girtauta buvo iki gilios nakties, o ryte griebtasi sveikatos taisymo viskiu.

Nesuvokiama, kodėl šiaulietė vaikui nuvežti pas odontologą, neišsikvietė taksi, kaip padarė po sukelto eismo įvykio. Kokią teisę ji turėjo statyti į neišvengiamą pavojų savo mažametės mergaitės ir kitų eismo dalyvių gyvybes? Situacija baigėsi laimingai, smūgis į stovinčią transporto priemonę buvo skausmingas tik automobiliui. Tačiau mieste visos transporto priemonės važiuojančios, tarp kurių zuja pėstieji, tad apgirtusios moters vairavimas neaišku, kuo būtų pasibaigęs. Dėl vairavimo apsvaigus, kai girtumas viršija 1,5 prom., 40-metei pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl sukelto eismo įvykio – administracinė teisena.


Video medžiaga:



Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN