Paminėta Knygnešių diena

Naujienos: Švietimas , 2022-03-18 22:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

ražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre kovo 16 d. vyko popietė Knygnešių dienai paminėti „Knygnešiui – dalia juoda“, kurią vedė kultūros centro bibliotekos vedėja R. Norvaišienė ir projektų vadovė J. Gelumbickienė. Edukacinėje popietėje dalyvavo Kražių Ž. Liauksmino gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir mokytoja B. Dirmeikienė.

Renginio dalyviai buvo supažindinti su laikotarpiu, kuomet knygnešys buvo viena svarbiausių asmenybių Lietuvoje, kalbėta apie „vargo“ mokyklą, daraktorius, ne tik to meto, bet ir dabartines problemas, parodyta, kokiais būdais ir kur ne tik suaugę knygnešiai, bet ir vaikai, slėpė knygas. Dalyviai išmoko Knygnešių dainą, rašė plunksna, vaišinosi suvenyrine duonele, taip pat išbandė knygnešio dalią – avėdami klumpėmis nešė knygų ryšulį, o „įkliuvę“ už knygų gabenimą atliko bausmę – klūpėjo ant žirnių.


Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro informacija
šaltinis: https://www.kelme.lt/pamineta-knygnesiu-diena/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN