Elfų ir tapybos darbų parodos pristatymas

Naujienos: Švietimas , 2022-03-07 18:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė pakvietė skaitytojus, lankytojus į virtualaus renginio – Almos Klimovienės elfų ir tapybos darbų parodos pristatymą.

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė elfų ir tapybos darbų parodos pristatymą pradėjo portugalų filosofinės minties poeto Fernando Pessoa eilėmis apie elfus. Direktorė išreiškė mintį, kad Viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose yra įdomiausių knygų apie elfus. O po gerbiamos Almos Klimovienės, pristatytos ir peržiūrėtos nuostabios, pasakiškos parodos skaitytojai labai susidomjo knygomis apie mitines būtybės - elfus.

Z. Sinkevičienė pasidalino menotyrininkės Laimos Kreivytės mintimis apie meną: „Daug šiuolaikinio meno paremta placebo principu – dar prieš pradedamas vartoti, turi tikėti stebuklingomis jo galiomis“.

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė padėkojo gerbiamai Almai Klimovienei už elfų ir tapybos parodos eksponavimą Viešojoje bibliotekoje ir pakvietė mintimis pasidalinti apie savo kūrybą. Almos Klimovienės mintys: „Kai vaikai užaugo atsirado daugiau laiko. Sūnui sergant lieki pririštas prie namų. Tai tie žaislai taip ir pradėjo atsirasti vienas po kito. Daugiau mėgstu tokius natūralių audinių, kad būtų ne vienos dienos darbas. Kartais tenka siūti, taisyti, nes vis kažkas neitinka. O tapyti iš viso pradėjau nesenai. Pas dailės mokytoją Ritą Almanis ėjau mokytis akis piešti. Labai mėgstu pieštuku piešti. Tai ir paskatino pieštuku piešti, kol susigalvojau pereiti ant drobės. Veiklų daug: mėgstu virbalus, vašelį, siūti rūbus, kartais ant jų papiešti. Nesenai pabandžiau pinti, makrame visai neblogai pavyko. Mėgstu vis kažką naujo išbandyti, labai džiaugiuosi matydama, kad grįžta rankų darbo darbeliai į kuriuos įdedama širdies, kantrybės, kruopštumo. Elfai atsirado anūkei skaitant pasakas, bet ten jie tokie ne lietuviški. Tad teko pagalvoti, kaip tokius sulietuvintus, savus pasidaryti.“

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė padėkojo gerbiamai Almai Klimovienei už elfų ir tapybos parodos eksponavimą Viešojoje bibliotekoje. Paroda bus eksponuojama nuo kovo 4 iki balandžio 2 dienos.



Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/elfu-ir-tapybos-darbu-parodos-pristatymas/4051


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN