Kerštas už pinigus kirto niekuo dėtam žmogui

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-02-23 19:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Už 1000 eurų užsienyje gyvenančio lietuvio pasamdyti keršto vykdytojai keršto akciją įvykdė. Tik, kaip paaiškėjo, visai ne tam, kuriam jie buvo užsakyti, o nieko dėtam žmogui. 44 metų Radviliškio rajono gyventojas praėjusių metų spalio 17-osios naktį taip ir nesuprato, kodėl buvo užpultas. Įvykio aplinkybes tiria ir ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorai ir Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai. Po trijų mėnesių profesionalaus ir kruopštaus darbo surinkta duomenų, kad užpuolimą galėjo įvykdyti trys Radviliškio rajone gyvenantys vyrai.
Tyrimo duomenimis, apie pusę trijų nakties į nukentėjusiojo namus įsibrovė nepažįstami asmenys, kurie užpuolė namų šeimininką. Sumuštas vyras pagalbos kreipėsi į artimiausius kaimynus, kurie iškvietė medikus. Ligoninėje vyrui buvo nustatyti kaulų lūžiai, daugybinės galvos žaizdos, įvairių kūno vietų sumušimai ir kt. Nukentėjusysis užpuolikų apibūdinti negalėjo, nes viskas vyko tamsoje, o užpuolikai dėvėjo veidą dengiančias kaukes
Išaušus dienai, buvo nutarta dar kartą apžiūrėti įvykio vietą ir jos prieigas. Už keleto šimtų metrų nuo sumušto vyro gyvenamosios vietos tyrėjai aptiko automobilio padangų žymes, šalia jų kruviną kaukę. Tai buvo vertingas įkaltis - ant jos rastas DNR sutapo su vieno iš vėliau nustatytų ir sulaikytų nusikalstama veika įtariamų asmenų DNR.
Po kelių mėnesių baudžiamojo persekiojimo priemonių ir kruopštaus surinktų duomenų sisteminimo bei analizės šių metų sausio pradžioje pareigūnų rankose atsidūrė trys įtariamieji – vienas 27 metų ir du 22 metų Radviliškio rajono gyventojai. Visi trys teisėsaugos pareigūnams yra žinomi dėl anksčiau padarytų nusikalstamų veikų. Remiantis surinktų duomenų visuma, paskutinio galimai jų padaryto nusikaltimo motyvas – kerštas. Įtariama, kad užsienyje gyvenantis Radviliškio rajono gyventojas, susisiekė su keturiais tuo metu Lietuvoje buvusiais pažįstamais ir, manoma, susitarė, kad šie atkeršytų jo nurodytam asmeniui. Neradę minėto asmens, keturi vyrai jo ieškojo 44 metų Radviliškio rajono gyventojo namuose, kuriuose jų ieškomas asmuo dažnai lankydavosi. Ten nuvykę vyriškiai nebesiaiškino, ar tai jų ieškomas asmuo, ir užpuolė namų šeimininką.
Po šios įvykio vienas iš nusikalstamą veiką galimai padariusių asmenų pasislėpė nuo pareigūnų. Jis ieškomas ir dar dėl vienos nusikalstamos veikos – fizinio skausmo sukėlimo 22 metų vaikinui, prieš kurį smurtavo praėjusių metų liepą. Tad jei kas žinote, kur šiuo metu yra 24 metų Radviliškio gyventojas Ernestas Šukaitis, paskambinkite Radviliškio rajono policijos komisariato vyr. tyrėjai Gintarei Paužienei telefonais (8 700) 61329, (8 674) 00241 arba parašykite elektroniniu paštu gintare.pauziene@policija.lt.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN