Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Šilutė nusidažė Trispalvės spalvomis

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-02-21 18:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Šilutės rajono savivaldybės vadovai Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – lankėsi šiai progai skirtuose renginiuose. Šventinė diena mieste prasidėjo šv. Mišiomis – malda kovojusių už Lietuvos valstybės laisvę atminimą pagerbti pakvietė Šv. Kryžiaus parapijos klebonas Remigijus Saunorius.

Mažiesiems šilutiškiams tądien taip pat netrūko pramogų. Nors oras nelepino, prie Šilutės Hugo Šojaus muziejaus su tėveliais jaunieji šilutiškiai šėliojo kartu su kamerinio dramos teatro aktoriais, atsakinėjo į viktorinos apie Lietuvą klausimus ir skanavo Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Virgilijaus Pozingio dovanoto Lietuvos gimtadienio torto.

Šilutiškiai ir miesto svečiai taip pat pakviesti praleisti laiką prie Šilutės kultūros ir pramogų centro specialiai Vasario 16-osios dienai paminėti įrengto žaidimo-instaliacijos „Surink Tautišką giesmę“.

Šventinio minėjimo dalyvius pasveikino Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis: „Tegul jūsų šeimose šiandien vyrauja pakili, šventinė nuotaika. Kalbėkitės apie šią dieną ir šios ypatingos datos įvykius vieni su kitais, pasakokite mažiesiems pamariečiams apie Lietuvą ir tą sunkų kelią jos laisvės link, kad augtų didžiuodamiesi esantys lietuviai. Stiprinkime gimtąją šalį savo drąsa“.

Patriotinius kūrinius atliko ansamblis „Vox Libri“ (vad. Rasa Golubovskienė) ir varinių pučiamųjų ansamblis „Pamario Brass“ (vad. Gražvydas Raila).


Komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/lietuvos-valstybes-atkurimo-diena-silute-nusidaze-trispalves-spalvomis/8886


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN