Tapk pasieniečiu vos per 4 savaites

Naujienos: Verslas , 2022-01-21 15:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Siekiama per kuo trumpesnį laiką parengti pareigūną, kuris neteisėtos migracijos kontekste vykdytų valstybės sienos stebėjimo ir viešosios tvarkos užtikrinimo funkcijas.

Atsižvelgdama į paskelbtą valstybės lygio ekstremaliąją situaciją dėl nelegalių migrantų antplūdžio ir padidėjusį pareigūnų poreikį, Valstybės sienos apsaugos tarnyba patvirtino specializuotą įvadinio mokymo programą „Sienos stebėjimas“.

Specializuoti įvadinio mokymo kursai Pasieniečių mokykloje bus organizuojami: vasario 10 d., kovo 21 d.
Atranka vyks vasario 3-4 d., kursas nuo vasario 10 d. iki kovo 9 d. (kovo 10 d. pažymėjimų įteikimas).
Atranka vyks kovo 9-10 d., kursas nuo kovo 21 d. iki balandžio 14 d. (balandžio 15 d. pažymėjimų įteikimas).
Aukštąjį universitetinį ar neuniversitetinį arba aukštesnįjį išsilavinimą turinčius, nepriekaištingos reputacijos asmenis kviečiame rinktis šiuos kursus ir per 4 savaites įgyti pasieniečio profesiją.
Į kursus atrinkti pretendentai aprūpinami uniforma, nemokamai apgyvendinami bendrabutyje, gauna nustatyto dydžio stipendiją. Atrankos taisykles rasite čia.

Išklausę teorinio mokymo kursą, atlikę praktinio mokymo programoje numatytas užduotis ir sėkmingai išlaikę egzaminus bei įskaitas, pareigūnai bus įdarbinti:
• Medininkų užsieniečių registracijos centre,
• Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus, Adutiškio, Lavoriškių, Padvarionių, Kenos ir Pavoverės užkardose,
• Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio, Tribonių ir Druskininkų užkardose,
• Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų, Vileikių ir Plaškių užkardose.

Norintiems mokytis šiuose kursuose ir gauti į juos siuntimus reikia pateikti prašymą ir kitus dokumentus el. paštu stok@vsat.vrm.lt:
• prašymą dėl siuntimo į įvadinius mokymo kursus išdavimo ir sutikimą (pasirašytą, skenuotą ar fotografuotą) būti tikrinamam valstybės informacinėse sistemose ir registruose (kai būtina, ir kriminalinės žvalgybos subjektų informacinėse sistemose);
• užpildytą anketą „MS Word“ formatu (gyvenimo aprašymą);
• asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (skenuotą ar fotografuotą);
• aukštąjį universitetinį ar neuniversitetinį išsilavinimą patvirtinantį dokumentą ir jo priedus (skenuotą ar fotografuotą);
• galiojančius anglų ir rusų kalbų lygius patvirtinančius pažymėjimus ar pažymas, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka išduotas Akredituotų asmenų, turinčių teisę tikrinti pretendentų į valstybės tarnautojų pareigas anglų, prancūzų ir vokiečių kalbų mokėjimą (skenuotą ar fotografuotą).;
• jei turi įgijęs teisę vairuoti transporto priemones, tai patvirtinantį vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones (be sąlygos vairuoti tik transporto priemones su automatine pavarų dėže (skenuotą ar fotografuotą);
• jei pretendentas atliko nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ar baigė bazinius karinius mokymus, tai patvirtinančius dokumentus (skenuotus ar fotografuotus).

Pretenduojantys į vidaus tarnybą asmenys prieš gaudami siuntimą į įvadinio mokymo kursus turės pasitikrinti sveikatos būklę ir psichologinį tinkamumą vidaus tarnybai Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje. Dėl COVID-19 infekcijos ir didesnio srauto besitikrinančių sveikatą dėl stojimo į vidaus tarnybą, jis gali užtrukti maždaug mėnesį.

Kilus klausimams dėl prašymo ir kitų dokumentų pateikimo kreiptis tel. (8 5) 271 7346 arba (8 46) 39 7841, mob. 8 609 52 261 bei el. p. stok@vsat.vrm.lt

Informacija pretendentams apie dokumentus, reikalingus siuntimui į tarnybos pasieniečio įvadinio mokymo kursus gauti, pateikiama internetiniuose puslapiuose www.pasienis.lt ir https://pasienietis.lrv.lt.


VSAT prie LR VRM Pagėgių pasienio rinktinės informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN