Pagėgių krašto bibliotekų fondus papildė kraštiečiai

Naujienos: Švietimas , 2022-01-06 22:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Gruodis iš kitų mėnesių išsiskiria dvasingų, prasmingų švenčių gausa. Rodos, šiuo metu žmonių širdys sušyla gerumu, atsiranda didžiulis noras juo pasidalinti. Apie tai liudija ir šalyje organizuojamų gerumo akcijų gausa bei džiuginantys jų rezultatai.

Prisijungti prie vienos iš tokių iniciatyvų – Lietuvos bibliotekininkų draugijos organizuotos akcijos „Bibliotekų knygų Kalėdos“ šių metų gruodį kvietė ir Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka bei filialai.

Šios visuotinės skaitymo skatinimo iniciatyvos, kurios šiemetinis šūkis – „Šventinis gerumas kartu su knyga“, metu bibliotekos lankytojai buvo kviečiami dovanoti knygas bibliotekoms.
Džiugu, jog Pagėgių krašto žmonės dar kartą paliudijo savo pagarbą Knygai, skaitymo svarbos suvokimą – šventiniu laikotarpiu bibliotekoms padovanotos net 69 vaikams ir suaugusiems skirtos populiarios knygos.

Bibliotekos bendruomenę maloniai nudžiugino savivaldybės vadovo – mero Vaido Bendaravičiaus ir jo patarėjos Ingos Kuzmarskienės viešnagė Pagėgių krašto bibliotekose, kurių metu Meras ne tik skyrė prasmingus sveikinimus ir šilčiausius linkėjimus žiemos švenčių proga bibliotekininkams bei skaitytojams, apžiūrėjo bibliotekose eksponuojamas meno, literatūros bei kraštotyros darbų parodas, aptarė bibliotekų veiklą ir planuojamas veiklas, bet taipogi įteikė ir neabejotinai bibliotekų fondus itin praturtinančių populiariosios pasaulio literatūros kūrinių. Už padovanotas knygas bibliotekos bendruomenė taip pat nuoširdžiai dėkinga Pagėgių savivaldybės tarybos nariams Aušrai Zongailienei, Ričardui Mažučiui, Sigitui Stoniui bei visiems rašytinio žodžio mylėtojams, prisidėjusiems prie šios kilnios iniciatyvos ir padovanojusiems skaitymo džiaugsmą.
Dalintis gerumu taip lengva, džiugu, malonu ir... prasminga: juk Knyga – tai ne tik raidės... Tai – jausmas, tai – nuotykis, tai – gyvenimas... Leiskimės į jį drauge!


Sonata Nognienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukos autorė Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN