Pirmą kartą Mažeikių senamiestyje – išskirtinis kalėdinis šurmulys

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-12-19 22:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikiai – ypatingas miestas, prasidėjęs nuo geležinkelio ir geležinkelio padalytas į dvi dalis: senamiestį ir mikrorajoną. Šiemet pirmą kartą abi jo dalis sujungė kalėdinis šurmulys. Prieš savaitę mikrorajone įžiebta Kalėdų eglė, gruodžio 17-ąją sujudo ir senamiestis – atidarytas Kalėdų miestelis: prasidėjo mugė, koncertavo grupė „The Roop“. Atkeliavo šventinis traukinukas, žymintis išskirtinę Mažeikių vietą – geležinkelio stotį. Nuo Kalėdų eglės iki mugės nusitiesė šventinis pėsčiųjų takas ir specialus autobuso maršrutas.

Visą savaitę, nuo gruodžio 17 d. iki gruodžio 23 d., vykstančioje Kalėdų mugėje – didelis dovanų pasirinkimas, rajono bendruomenių pagaminti patiekalai, meno kolektyvų pasirodymai ir įvairios pramogos. Laukia susitikimai su Kalėdų Seneliu jo rezidencijoje geležinkelio stotyje ir mugėje.

Nuo mikrorajone stovinčios Kalėdų eglės iki senamiestyje vykstančios Kalėdų mugės tiesiasi kalėdinis pėsčiųjų takas, padabintas įvairiaspalvėmis dekoracijomis. Pėsčiųjų viaduko per geležinkelį erdvėje atidaryta jaunųjų dailininkų piešinių galerija, kurioje – 100 vaikų darbų. Kelią į mugę per viaduką rodo iš eglių šakų sukurti „nykštukai“, laikantys rodykles.

Nuo pagrindinės miesto Kalėdų eglės iki mugės ir atgal galima ne tik nueiti pėsčiomis, bet ir nuvažiuoti kalėdiniu autobusu, kursuojančiu kas valandą nauju šventiniu maršrutu. Papuoštas autobusas keleivių laukia prie Mažeikių kultūros centro ir tarpinėse stotelėse. Galutinis sustojimas – Mažeikių autobusų stotis.

Kalėdų mugei senamiestyje pasibaigus, šventinės dekoracijos jos teritorijoje, taip pat ir visame mieste išliks iki sausio 6 d. – Trijų karalių šventės.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN