Laikinai stabdoma Psichiatrijos skyriaus veikla – trūksta specialistų

Naujienos: Savivalda , 2021-12-10 11:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Nuo 2022 m. sausio 1 d. laikinai stabdoma Regioninės Mažeikių ligoninės Psichiatrijos skyriaus veikla. Priežastis – specialistų, teikiančių psichiatrijos ir psichosocialinės reabilitacijos paslaugas, trūkumas. Tikimasi ligoninėje teikti ambulatorines II lygio psichiatrijos paslaugas. Ligoniai, kuriems reikalingas stacionarinis gydymas, bus vežami į Šiaulius.

Psichiatrijos skyriaus veikla nuo šių metų sausio 1 d. stabdoma ligoninės direktoriaus įsakymu. Nepalanki situacija dėl Psichiatrijos skyriaus ligoninėje susiklostė, nes skyriuje lieka vienas gydytojas, dirbantis puse etato ir atvažiuojantis iš Skuodo. Su kitais gydytojais psichiatrais darbo sutartys nutrūko dėl įvairių priežasčių. Rasti, kas juos pakeistų, sunku, kadangi psichiatrų trūksta visoje Lietuvoje.

Dėl specialistų trūkumo skyriuje susiklostė ir nepalanki ekonominė situacija: per 10 skyriaus veiklos mėnesių sąnaudos siekė 360 tūkst. Eur, uždirbta 175 tūkst. Eur.

Psichiatrijos skyriuje dirba 24 darbuotojai. Visi jie racionaliai įdarbinami. 14 slaugytojų ir jų padėjėjų perkelti į kitus skyrius, su 6 darbuotojais derinamos sąlygos, 4 apsaugos darbuotojai bus perkelti į Priėmimo-būtinosios pagalbos skyrių.

Su šiuo metu dirbančiu psichiatru vedamos derybos dėl ambulatorinių II lygio paslaugų teikimo. Taip pat komandoje reikalingas psichologas, socialinis darbuotojas ir slaugytojas. Šias sąlygas ligoninė pajėgi įvykdyti. Įvykdžius visas sąlygas, būtų teikiama paraiška dėl akreditavimo Akreditavimo tarnybai. Paslaugos būtų teikiamos to paties Psichiatrijos skyriaus patalpose.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/laikinai-stabdoma-psichiatrijos-skyriaus-veikla-tr%C5%ABksta-specialist%C5%B3/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN