Miškininkai vėl nemokamai dalins eglės šakas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-12-10 11:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Gruodžio 16 d., 13-17 val. grįžta tradicinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kuri vyks visoje Lietuvoje. Miškininkai šią dieną pagrindinėse miestų ir miestelių aikštėse, didžiųjų prekybos centrų aikštelėse nemokamai dalins eglės šakas bei kankorėžius.

Valstybinių miškų urėdijos organizuojama akcija – miškininkų dovana gyventojams, kuri padeda sukurti šventinę nuotaiką ir į namus atnešti džiugų Kalėdų laukimą. Jiems svarbu, kad gyventojai namams puošti renkasi eglės šaką ir taip prisideda prie miško tausojimo ir sąmoningo vartojimo.

Kiekvienos akcijos metu išdalinama apie 100 tūkst. eglių šakų, kurios surenkamos kirtavietėse taip užtikrinant racionalų miško išteklių naudojimą.

Eglių šakų dalinimo vietų, kurių šiemet daugiau nei 60, sąrašas skelbiamas čia.

Tradicinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ pirmą kartą surengta prieš 15 metų Šiaulių krašto miškininkų ir vėliau tapo tradicija visoje Lietuvoje. Pernai ji nevyko dėl karantino.

Tiems, kurie visgi nori namuose pasipuošti Kalėdų eglutę, miškininkai rekomenduoja kreiptis į jomis prekiaujančius Valstybinių miškų urėdijos padalinius – šventei skirti medeliai specialiai auginami medelynuose ar tam skirtose plantacijose.

Kalėdinių medelių prekybos vietas rasite https://vmu.lt/

Galite pasinaudoti ir Google Maps progamėle https://www.google.lt/maps/@54.9701265,21.5830959,7z/data=!3m1!4b1!4m3!11m2!2sXGRaBWS0Gldv4LwkxEb6hRDis143Qg!3e3



Aplinkos ministerijos informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/miskininkai-vel-nemokamai-dalins-egles-sakas/3730


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN