Akmenės rajone demaskuoti įtariamuosius pavyko greičiau nei per pusę paros

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-12-08 14:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Kai vakar prieš 16 val. buvo gautas pranešimas apie Akmenės r., Ramučių k., įvykdytą plėšimą, įtariamųjų paiešką karštais pėdsakais pradėjo Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai, o netrukus į nusikaltimo tyrimą įsijungė ir Telšių bei Šiaulių apskričių policijos kriminalinės policijos pareigūnai. Bendromis darnaus darbo jėgomis rezultatas buvo pasiektas greičiau nei per pusę paros – trys įtariamieji atsidūrė areštinėje, vienas – policijos saugomas ligoninėje.
Akmenės rajone, Ramučiuose gyvenanti 78 moteris į policiją kreipėsi iš karto, kai tik plėšikai pasišalino. Nekviesti svečiai į namus įsibrovė pro neužrakintas duris ir, naudodami smurtą prieš šeimininkę bei jos sūnų, pareikalavo pinigų. Išvertę daiktus, įsibrovėliai surado pinigų saugojimo vietą ir, pasisavinę 160 eurų, pasišalino. Vienam užpuolikų nepasisekė, jis buvo peiliu sužalotas besiginančio šeimininkės sūnaus.
Po valandos pareigūnai jau žinojo, kas jis, kadangi dėl kraujuojančios sužalotos kojos buvo priverstas kreiptis į Akmenės ligoninę. 26 metų metų Akmenės rajono gyventojas tolimesniam gydymui buvo pervežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.
Po kruopelytę renkant ir analizuojant duomenis, pareigūnams greit pavyko identifikuoti ir kitus, įtariama, plėšime dalyvavusius asmenis. Dar po valandos antrankiai buvo uždėti Akmenės rajone gyvenančiam 23 metų įtariamajam, prieš vidurnaktį vienos Mažeikių mokymo įstaigos bendrabutyje buvo sulaikytas 19-metis įtariamasis, o po vidurnakčio Skuodo rajone pareigūnai iš miego pakėlė dar vieną įtariamąjį – 29 metų vyrą, o namo kieme rado stovintį automobilį iškruvinta sėdyne. Šis faktas leido daryti prielaidą, jog juo galėjo būti vežtas sužalotas įtariamasis.
Trys įtariamųjų – Mažeikiuose sulaikytas 19-metis, 23 metų Akmenės rajono gyventojas ir 26 metų ligoninėje gulintis vaikinas Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnams yra puikiai pažįstami. Jų pavardės figūruoja baudžiamosiose bylose dėl vagysčių. Šiuo metu tyrėjai dėl minėtos nusikalstamos veikos įtarimus jiems yra pareiškę trijuose ikiteisminiuose tyrimuose, o dar vienas ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir byla perduota nagrinėti teismui.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN