Šilalės mieste įžiebta interaktyvi Kalėdinė eglutė

Naujienos: Savivalda , 2021-12-06 23:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Praėjusį penktadienį sužibo šventiškai pasipuošusi Šilalė. Miesto skvere įžiebta klasikos, elegancijos ir šventinio spindesio kupina Kalėdų eglutė. Įžiebimo metu šventinę nuotaiką šokiais ir dainomis kūrė Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro, Dariaus ir Girėno progimnazijos, Šilalės meno mokyklos ir studijos SALTO vaikų kolektyvai, Kelmės mažojo teatro aktoriai ir jų spektaklis „Baisuoklis“, šventės dalyvius sriuba vaišino Maltiečiai. Žinoma, neapsieita ir be Kalėdų senelio vizito. Įžiebimo renginyje taip pat dalyvavo ir jaukaus šventinio laikotarpio linkėjo Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, Veiklos administravimo skyriaus vedėja, laikinai einanti Administracijos direktoriaus pareigas Ingrida Petravičienė, Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė.

Kadangi Kalėdų senelio laukia tiek didelis, tiek mažas, šalia eglutės pastatyta interaktyvi pašto dėžutė, kurią miesto gyventojai spėjo išbandyti jau pirmąją įžiebimo dieną. Įmetus į dėžutę laišką ar piešinį Kalėdų seneliui, pasikeičia eglutės foninės girliandos spalvos ir pasigirsta kalėdinių melodijų skambesys.

Be jau įprastų ir gyventojų pamėgtų trispalvės spalvomis papuoštų šalia skvero esančių medžių ir gatvių apšvietimo dekoracijų, šiemet mieste gausu ir kitų naujovių. Pagrindinę miesto gatvę puošia Šilalės miesto ir rajono įmonių, įstaigų, bendruomenių, organizacijų ir kolektyvų puoštų eglučių alėja, mažieji miesto ir rajono gyventojai kviečiami į Kalėdinį edukacijų turą po Šilalės miestą ir rajoną.

Nepaisant šio įtempto laikotarpio, tikimės, jog mieste sukurta šventinė atmosfera nepaliks abejingų ir praskaidrins kiekvieno nuotaiką.


Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė

šaltinis: https://silale.lt/2021/12/silales-mieste-iziebta-interaktyvi-kaledine-eglute/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN