Šiandien žinių apie Žemaitiją ir žemaičius patikrinimas!

Naujienos: Švietimas , 2021-12-02 19:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiandien iki 23 val. 59 min. internetinėje svetaine www.zemaiciuegzaminas.lt vyksta Žemaičių egzaminas, kurio metu organizatoriai, kviesdami pasitikrinti žinias apie Žemaitiją, meta iššūkį žemaičiams ir jiems neabejingiems lietuviams

Žemaitijoje, Lietuvos kultūros tarybai pritarus, startuoja egzaminas, kurio metu internetu gebantys naudotis regiono bei aplinkinių rajonų gyventojai turės galimybę patikrinti savo žinias apie Žemaitiją: istoriją, tradicijas, žymius žmones, kultūrą, architektūros ir urbanistikos paveldą, virtuvę, kalbą, šiandieną bei kitus kraštui svarbius dalykus.

„Mes, žemaičiai, turime kalbos, istorijos, vietovių ir vietovardžių knygas, lankytinų vietų apžvalgas ir leidinius. O kiek dar daug primirštų įvykių ir dalykų tūno atminties kertelėje, kiek garsių žemaičių ar išskirtinių vietų žinome! „Žemaičių egzaminas“ – tai žinių apie Žemaitiją ir jos išskirtinumą Lietuvoje, Europoje bei pasaulyje patikrinimas. Viliamės, kad jame dalyvaus Telšių regiono, Žemaitijos, Lietuvos, Europos, o gal ir pasaulio žemaičiai bei žemaičių kultūrai neabejingi lietuviai“, – idėją pristato renginio organizatoriai VšĮ Žemaitijos turizmo informacijos centras ir EUROPE DIRECT Telšiai.

„Žemaičių egzaminas“ vykta TIK šiandien, gruodžio 2 dieną, internetinėje svetainėje http://www.zemaiciuegzaminas.lt. Nuoroda aktyvi bus iki 23 val. 59 min., todėl dalyviai pasitikrinti žinias galės jiems patogiu metu, neapsiribojant nustatytomis valandomis. Rezultatai ir nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 4-ąją, pradėjus Telšių miesto 230-ojo gimtadienio (gruodžio 6 d.) minėjimo renginius!

Tad, jei esi žemaitis, jei save laikai žemaičiu, brongus prieteliau, ėlga namėslīk ėr sava kalėnduorie ožsėbrauk svarbė data, sek inpormacėjė Žemaitėjės turizma puslapie http://visit.telsiai.lt aba suocialinė tinkla „Facebook“ paskīruo https://www.facebook.com/telsiaitic.

Organizatoriai

Daugiau informacijos:
VšĮ Žemaitijos turizmo informacijos centras
http://visit.telsiai.lt
Tel.: +370 618 63448,
El. p.: turizmocentras@telsiai.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN