Mažeikių muziejuje sakmes seka šiaudiniai sodai

Naujienos: Švietimas , 2021-11-30 20:21
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Lapkričio 30 d., antradienį, muziejuje atidaryta mokytojos ekspertės, ilgametės Mažeikių trečiojo amžiaus universiteto rektorės, Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premijos laureatės bei nenuilstančios rankdarbių meistrės Onos Venslovienės darbų paroda „Sodų sakmės“. Joje eksponuojama per 20 šiaudinių sodų, autorės užaugintų vos per mėnesį.

Susirinkusiesiems O. Venslovienė papasakojo apie sodų kilmę, jų prasmę, vietą tautos pasaulėjautoje. Darbų autorė parodą dedikavo savo mamai, nes iš jos išmoko rišti šiaudines oktaedro formų detales, kurios jungiamos į sudėtingą daugiaprasmį dirbinį.

Parodos autorę sveikino ir už tradicijų puoselėjimą bei švietėjišką veiklą dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojos Sigutė Bernotienė ir Rūta Matulaitienė, buvę kolegos, bičiuliai, bendraminčiai.

Paroda veiks iki kitų metų sausio 8 d.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/ma%C5%BEeiki%C5%B3-muziejuje-sakmes-seka-%C5%A1iaudiniai-sodai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN