Žibintų šventė Mažeikių lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ (Video)

Naujienos: Švietimas , 2021-11-29 21:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Vėlyvą rudenį, kai gamtoje saulę užgožia tamsa, pro vėjo supūstus debesis dauguma žmonių pasineria į vidinį pasaulį ieškodami vidinės šviesos ir šilumos.

Tamsų Lapkričio 26 dienos vakarą, Mažeikių lopšelyje – darželyje „Žilvitis“, susirinkę vaikai su mokytojais šventė Žibintų šventę. Tai laikas, kai mes dovanojame, dalinamės, skleidžiame gerumą ir mažais žingsneliais pradedame ruoštis – Adventui. Žibintų šventės tikslas - padėti mažiems ir dideliems išgyventi dvasinį ryšį su gamta, atrasti šviesos ir tamsos pusiausvyrą.

Renginys prasidėjo lauke, pagrindinaime kiemelyje, kur vaikus pasitiko Žibintininkas su savo mažaisiais draugais - nykštukais. Žibintininkas ir nykštukai papasakojo vaikams, kodėl miške gyventi jau peršalta, pakvietė kartu pažaisti rato žaidimus, padainuoti. Atsisveikindami nykštukai padovanojo nykštukų bobutės keptas bandeles. Šventės metu vaikai pasidžiaugė savo ir draugų sukurtais žibintais. Su žibintų šviesomis vaikai ieškojo nykštukų namelių, juose paslėptų nykštukų nukaltų deimantų. Taip visi kartu išgyveno bendrumo ir vidinės šviesos pojūčius.

Video medžiaga:




Parengė Ikimokyklinio ugdymo mokytojas Andrius Paleičikas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN