Vydūno viešojoje bibliotekoje – „ne iš kelmo spirtų“ kraštiečių kūrybos darbų parodos atidarymas

Naujienos: Švietimas , 2021-11-24 20:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Po truputėlį šerkšnui kuriant raižinius pagėgiškių languose, biblioteka pasipuošė įvairiausiomis spalvomis – 2021 m. lapkričio 23 d. čia organizuotas Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos dienos užimtumo lankytojų kūrybos darbų parodos „Mes ne iš kelmo spirti!“ atidarymas, dalyvaujant gausiam šių rankdarbių autorių kolektyvui. O tuo, kad šie kūrėjai išties ne iš kelmo spirti, galėjo nesunkiai įsitikinti kiekvienas renginio žiūrovas ir dalyvis: neabejotinai apsilankymas šioje parodoje gali praskaidrinti net ir pačią niūriausią ją išvydusio žmogaus dieną – akis glosto ekspozicijoje marguojantys įvairiausi kūrybos raštai, maloniai žavi ir stebina įmantriausios darbų kūrimo technikos, jiems pagaminti panaudotų medžiagų gausa bei sodriai atsiveriantis platus kūrybos žanrų spektras.

Krašto kūrėjus ir rankdarbių meno puoselėtojus sveikino Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Bibliotekos vadovė kreipėsi į darbų autorius vadindama juos žmonėmis su ypatingomis galiomis, gebančiais kurti nepaprastus dirbinius, dainuoti, skaityti eiles ir atlikti dar daugelį kitų dalykų, nors kasdienybė ne visada džiugina, o ir sveikata kartais apleidžia. Bibliotekos vadovė pasidžiaugė tokiu derlingu šių kraštiečių kūrybiniu aruodu, kuriame – tiek daug įstabių bei širdį šildančių rankų darbo gėrybių.

Tardama sveikinamąjį žodį ir gėlių žiedais dėkodama bibliotekai už glaudžią ilgametę kultūrinę bendrystę, Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos pirmininkė Loreta Stašinskienė pasidžiaugė aktyvia, kūrybinga, gražia ir prasminga draugijos plėtojama veikla bei naujomis kūrybinėmis iniciatyvomis. Vienos tokių iniciatyvų – 2021 m. socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projekto įgyvendinimo – pagrindu sukurti daugelis parodos „Mes ne iš kelmo spirti!“ eksponatų. Šiuos kūrinius, jų autorius bei šių darbų „gimimo“ kelią nuo idėjos užsimezgimo iki visiško išbaigimo šmaikščiai ir nuotaikingai pristatė draugijos narė Gražina Sauspreikšaitienė. Visi susirinkusieji vieningai sutarė – kiekvienas šioje parodoje eksponuojamas rankdarbis gali tapti miela kalėdine dovanėle artimajam – tiek mažam, tiek dideliam…

Saldžia puokšte ir gražiausiais padėkos žodžiais už rankdarbiais žiūrovams nešamą širdies šilumą bei kūrybinę šviesą parodos autorius pagerbė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Neblėstančios energijos bei puikios sveikatos, kuri būtina tęsiant dalinimosi grožiu ir dvasine šviesa kelią, linkėjo Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Kuturys, administracijos direktorius Virginijus Komskis bei jo pavaduotojas Eugenijus Dargužas, Pagėgių savivaldybės tarybos narės Aušra Zongailienė ir Ligita Kazlauskienė bei Pagėgių savivaldybės administracijos Socialinės politikos ir sveikatos skyriaus vedėja Daiva Vaitiekienė. Sveikindamas renginio dalyvius ir svečius, Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčios klebonas Kazys Žutautas akcentavo, jog svarbiausia, kad niekada neišsektų šiųgerumą ir talentą spinduliuojančių Pagėgių krašto žmonių kūno bei dvasios stiprybė, teikianti jėgų visuomenei taip reikalingos veiklos tęstinumui.

Kol susirinkusieji gėrėjosi krašto auksarankių menine išmone, jaukią ir romantišką atmosferą kūrė Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos moterų ansamblio „Rambynas“ (vadovė – Virginija Bubelienė) atliekama literatūrinė-muzikinė programa. Dėkodama už šviesią šventinę nuotaiką padovanojusią ir gražiausiomis emocijomis susirinkusiųjų vidinį pasaulį nuspalvinusią popietę, bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė, Neįgaliųjų draugijos pirmininkės Loretos Stašinskienės asmenyje, parodos darbų autoriams ir muzikos atlikėjams įteikė simbolinę padėkos dovaną. Skirstytis neskubėta – parodos eksponatai dar ilgai buvo apžiūrimi – vyko derybos, susitarimai, mainai ir pardavimai… O kūrybinės mintys bei sumanymai plėtoti prie kavos puodelio.

Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos dienos užimtumo lankytojų kūrybos darbų paroda „Mes ne iš kelmo spirti!“ Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje bus eksponuojama iki 2021 m. gruodžio 20 d. Maloniai kviečiame apsilankyti, o galbūt net įsigyti mielą kalėdinę dovanėlę artimiesiems.

Sonata Nognienė

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja
Nuotraukų autorė Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN