Siekęs nubausti buvusią sugyventinę, bausmei pasmerkė pats save

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-11-24 20:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

Įžeistos 51-erių metų Raseinių rajono gyventojo ambicijos ir siekis atkeršyti bendro gyvenimo su juo atsisakiusiai moteriai, vyrą atvedė į teisiamųjų suolą. Jam pareikšti kaltinimai dėl žmogaus terorizavimo, viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su ikiteisminį tyrimą kuruojančiu Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroru ikiteisminį tyrimą baigė ir bylą perdavė nagrinėti teismui.

Raseinių rajone gyvenančios moters problemos prasidėjo, kai ji pradėjo kartu gyventi su žmogumi, kuris buvo jau du kartus teistas už smurtinius nusikaltimus bei kurio terorizavimu teisėsaugos institucijoms skundėsi ir jo buvusioji žmona.

Po trejų bendro gyvenimo metų raseiniškė, išvarginta nuolatinių konfliktų ir pamačiusi, kad jų santykiai neturi ateities, ji pareiškė nebenorinti jo matyti. Nuo to momento, anot moters, prasidėjo dar didesni konfliktai ir nuolatinis jos terorizavimas – žodžiais bei telefono žinutėmis. Moteris buvo visaip žeminama, grasinama suniokoti jos turtą. Kad grasinimai realūs, ji suprato 2020 m. liepą, grįžusi į namus ir radusi išdaužtus du savo gyvenamojo namo langus. Moteris į policiją nesikreipė, pamanė, gal tuo viskas ir baigsis. Deja. Po mėnesio buvo užrašais ištepliota ūkinio pastato siena, dar po poros savaičių vėl išdaužtas gyvenamojo namo langas, spalio mėnesį dužo dar du langai, o po dviejų dienų į langus taikyti akmenys pataikė į namo sieną ir ją apgadino. Įbauginta moteris kreipėsi į policiją.

Raseinių rajono policijos pareigūnų pradėtus tyrimus perėmė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba. Tyrimo metu pritrūko įrodymų, kad langus daužė ir pastato sienas tepliojo buvęs sugyventinis ar jo užsakymu - kiti asmenys. Jis gynėsi ir terorizavęs moterį telefonu, aiškino, kad moters gautos žinutės yra išsiųstos ne iš jo mobilaus telefono. Tačiau pareigūnai įrodė, kad vyras grasinančioms žinutėms siuntinėti įsigydavo vis naujas SIM korteles, kurias keisdamas naudojo jam priklausančiame telefono aparate bei naujai įsigytuose telefono aparatuose.

Tyrimo metu paaiškėjo dar viena raseiniškio nusikalstama veika – versliškai neteisėtai vykdyta komercinė veikla. Neturėdamas licencijos jis prekiavo alkoholiniais gėrimais. Šią veiklą jis derino su taksistavimu. Tai buvo savotiška greitoji pagalba pritrūkusiems alkoholio. Gyventojai žinojo, kad šis taksi vairuotojas jo parūpins, atveždamas iki reikiamo adreso, ir šia paslauga naudojosi. Kratos metu vyro gyvenamosiose patalpose buvo rasta pora dėžių degtinės, kelios dėžės šampano, ne viena pakuotė alaus, keletas butelių brendžio. Asortimentas – įvairiam skoniui.

Raseiniškis kaltinamas ir viešosios tvarko pažeidimu, kuris buvo užfiksuotas šių metų sausio 20 d. Raseiniuose, V. Grybo g. esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Kilus incidentui tarp jo ir taksi paslaugomis besinaudojančio kliento, pastarasis gavo smūgį į galvą, o į akis - ašarinių dujų.

Kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu keturis mėnesius praleido už grotų, o dabar iki teismo jam skirta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra. Tad vyro laisvę kontroliuoja jo nešiojama apykojė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN