Bėgdamas iš eismo įvykio, nuo atsakomybės nepasislėpė, tik pablogino savo padėtį

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-11-20 18:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Lapkričio 20-osios ryte Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė vairuotoją, kuris įtariamas prieš savaitę, lapkričio 13-ąją, Radviliškyje, kelyje Panevėžys-Šiauliai, pėsčiųjų perėjoje, partrenkęs ir sunkai sužalojęs 50-metį Radviliškio gyventoją, kuris po poros parų ligoninėje mirė.

Eismo įvykis buvo užfiksuotas apie 17 val. Pirmąja eismo juosta važiavęs ir ties pėsčiųjų perėja sustojęs praleisti einančio vyro automobilio vairuotojas pamatė, kaip antra eismo juosta ta pačia kryptimi dideliu greičiu atvažiuojantis kitas automobilis kliudė bei nubloškė pėsčiąjį ir, net nestabtelėjęs, nuvažiavo. Pėsčiasis dėl patirtų traumų buvo gydomas Respublikinės Šiaulių ligoninės kardiologijos reanimacijos skyriuje. Jam nustatytas 1,95 prom. girtumas.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai nedelsdami ėmėsi bėglio paieškos, tačiau ji buvo nesėkminga, kadangi nei liudytojas, nei miesto vaizdo kameros automobilio valstybinio numerio neužfiksavo. Gavus pranešimą apie sužalotojo mirtį, ikiteisminį tyrimą perėmė Šiaulių AVPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kurie kartu su Radviliškio kolegomis tęsė visų Radviliškyje esančių vaizdo kamerų peržiūras, rinko ir analizavo informaciją, tikslindami ją duomenų bazėse. Po savaitės intensyvaus, kantraus ir kruopštaus darbo pareigūnams pavyko nustatyti mirtiną eismo įvykį sukėlusį vairuotoją. Tai – 29 metų Radviliškio gyventojas, kuriam lapkričio 20-osios rytą pareigūnai uždėjo antrankius. Vyras teigia, jog pasišalinti iš eismo įvykio jį inspiravo išgąstis. Jo vairuotą automobilį VW PASSAT pareigūnai rado paslėptą išnuomotame garaže, kuriame radviliškietis jį rengėsi remontuoti ir panaikinti įkalčius.

Vyrui teks dvi paras praleisti areštinėje, o pirmadienį bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo, taikymo.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN