Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija dalyvauja „Erasmus +“ projekte „Passport to the future“ su Italija, Portugalija ir Lenkija

Naujienos: Švietimas , 2021-11-18 19:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

„Erasmus+“ yra Europos Sąjungos rėmimo programa, suteikianti mokymosi ir tobulėjimo galimybių įvairaus amžiaus asmenims bei gebėjimą pažinti kitokią kultūrą. Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija dalyvauja „Erasmus +“ projekte „Passport to the future“ su Italija, Portugalija ir Lenkija. Spalio 24 –30 dienomis įvyko antrasis projekto susitikimas Portugalijoje, į kurį vyko net 9 gimnazistai: Emilis Pranciškus Jurgaitis, Augustė Gudlenkytė, Jokūbas Genys, Laurynas Zavjalovas, Fausta Kozlovaitė, Eva Kazlauskytė, Titas Gedeikis, Augustė Mažulytė, Simona Zigmantaitė, lydimi mokytojų Daivutės Norbutienės ir Jolantos Šmitienės

Pirmąją vizito dieną pradėjome Arcos de Valdevez miesto Epralimos Bords mokykloje. Šioje ugdymo įstaigoje mokiniai mokosi nuo 14 iki 18 metų. Mokiniai mokosi tam tikros profesijos, o kartu įgyja ir vidurinį išsilavinimą. Vėliau projekto šalys partnerės pristatė pranešimus apie savo šalių darbo rinką, populiariausias ir reikalingiausias profesijas, bedarbystės problemas ir jų sprendimo būdus. Tą pačią dieną mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose, kurių metu galėjo geriau pažinti vienas kitą, tobulinti anglų kalbos žinias.

Antrą vizito dieną turėjome galimybę iš arti pamatyti, kaip mokiniai mokosi pasirinktos profesijos. Labiausiai sužavėjo pasiekimai robotikos srityje. Mokiniai demonstravo savo sumontuotus robotus, kurie ne tik sugeba atlikti buities darbus, bet ir šokti.

Turėjome galimybę susipažinti su nepakartojamu Portugalijos kraštovaizdžiu bei išskirtinio grožio architektūros stebuklais. Buvome sužavėti Bragos miesto senamiesčiu, apsilankėme ne vienoje kvapą savo grožiu užgniaužiančioje barokinio stiliaus bažnyčioje, abejingų nepaliko Gerojo Jėzaus šventykla.

Ketvirtąją dieną vykome į Ponte de Lima ir Viana do Castelo rajonus. Įspūdingiausias reginys, kuris visus paliko pakerėtus, – tai Atlanto vandenynas. Matyti tokį didingą vaizdą realybėje buvo kažkas neįtikėtino ir fantastiško!

Paskutinis aplankytas miestas – Portas, kuris mus pasitiko dar gražesniais vaizdais, miesto spalvingumu, pastatų grakštumu. Siauros gatvelės ir šviežių bandelių kvapas privertė pasijausti kaip sapne! Tai buvo fantastiška diena, kuri užsibaigė kruizu Douro upe.

Ši kelionė visiems buvo nepakartojama galimybė praplėsti savo akiratį, susipažinti su Portugalijos švietimo sistema, darbo rinka, tobulinti anglų kalbos gebėjimus, bendrauti ir dalyvauti bendrose veiklose su kitų šalių mokiniais.



Augustė Gudlenkytė – projekto dalyvė
šaltinis: https://silale.lt/2021/11/silales-simono-gaudesiaus-gimnazija-dalyvauja-erasmus-projekte-passport-to-the-future-su-italija-portugalija-ir-lenkija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN