Viešės ir išeigos pagal Simoną Daukantą

Naujienos: Švietimas , 2021-11-09 17:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Šio projekto vykdymo metu organizuojant parodas ir edukacies veiklas siekiama atgaivinti krašto etninę kultūrą, kurią surinko ir užrašė Lietuvos istorikas Simonas Daukantas. Siekiama pritraukti daugiau lankytojų į muziejų vykdant edukacines veiklas, bet ir pasidžiaugti atnaujintais muziejaus ekspozicijos stendais.

Vienas iš svarbiausių uždavinių – Simono Daukanto memorialinio muziejaus ekspozicinių stendų atnaujinimas, stendai paaukštinti, nušlifuoti ir perlakuoti.

Atnaujintus stendus puošia mediniai paukšteliai, kuriuos per Vidos Čyžienės vedamą edukaciją mokėmės nudažyti akriliniais dažais – tai kūrybinės dirbtuvėlės, kuriose dalyvavo tiek vaikai, tiek suaugę. Surengta Vidos Čyžienės medinių paukščių paroda muziejuje, kuri džiugino visus apsilankiusius Simono Daukanto memorialiniame muziejuje.

Kitų kūrybinių dirbtuvėlių metu buvo mokomasi karpyti popierines tradicines lietuviškas užuolaidėles, kuriomis bus puošiami muziejaus langai ne tik šio projekto metu, bet įvairių tradicinių švenčių metu, nes buvo įsigytos net keturios Odetos Bražėnienės karpinių knygos, pagal kurias bus galima toliau vesti edukacijas moksleiviams mokantis karpyti ir raižyti skalpeliais popierių.

Taip pat buvo vedamos dar dvi edukacijos ketvirtokams: iš spalvoto popieriaus vaikai kūrė paveikslus, kirpo, pjaustė ir klijavo ant juodo popieriaus, vėliau šie darbeliai įrėminti ir eksponuojami Simono Daukanto memorialiniame muziejuje.

Tikimės, kad Simono Daukanto memorialinis muziejus sulauks daug daugiau lankytojų, kurie pajaus tą lietuvišką etninę dvasią trobelėje prie Ventos upės.


Parengė Akmenės krašto muziejaus muziejininkė Raimonda Gaubytė-Kiminė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/vieses-ir-iseigos-pagal-simona-daukanta/3595


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN