Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje šėlo raganos

Naujienos: Švietimas , 2021-11-03 12:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Spalio 29 dieną į Kuršėnus, miestą apgaubus sutemoms, suskrido raganos. Ne šiaip svečiavosi. Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vasaros skaitykloje surengė puotą. Žinoma, raganišką ir baisią, linksmą, kerinčią ir ilgam įsimenamą.

Pirmiausia, kelios dienos iki tikrosios viešnagės, stikliniame kupole, miesto parke, įsikūrė dalgiu nešina giltinė. Viena ilgai neužsibuvo. Penktadienio vakarą sulaukė draugių raganų – dvi atskrido iš Gruzdžių, kitos, sako, vietinės. Pastarosios skaitykloje ir šeimininkavo: kaip įmanydamos gąsdino aplinkinius, šoko pamėkliškus šokius, virė virė ir vis maišė didžiulį juodą puodą, į kurį dėjo metė išdykusius vaikus, dorybėmis ir geru elgesiu nepasižyminčias tetules ir dėdes. Netrūko ir kitų linksmybių. Šėliojančios raganos būrė, kerėjo, krėtė pokštus, užkalbėjo nuo blogos akies, ligų ir nelaimių. Tikslumo dėlei reikia pasakyti, viena jų kolegė šėlionėje nedalyvavo – skrydžio pabaiga, tiksliai neapskaičiavus ir nenumačius koordinačių, baigėsi lapų krūvoje. Paviršiuje kyšojo tik šluota ir kojos.

Raganų viešnagės stebėtojai vasaros skaitykloje galėjo pamatyti ne tik nesėkmingai nusileidusią raganą, bet ir pasigrožėti šviečiančiais moliūgais, vertusiais ir stebėtis, ir šypsotis.


Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos informacija

šaltinis: https://kursenai.lt/2021/10/30/kursenu-vytauto-vitkausko-bibliotekoje-selo-raganos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN