Pažintis su Kražių miesteliu virtualioje erdvėje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-11-01 16:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centras šiais metais įgyvendino projektą „Virtualus Kražių turas“ ir parengė virtualią kelionę po istorines Kražių miestelio vietas. Turtingas Kražių miestelio palikimas kvieste kviečia pažinti šį nuostabų gamtos ir istorijos paminklą, o dėl vienos ar kitos priežasties negalintiems čia atvykti, nuo šiol siūloma su Kražių istorija susipažinti virtualiai. Virtualioje kelionėje po Kražius išgirsite tikrą, išskirtinę istoriją, kuri intriguos ir esant galimybei kvies atvykti bei realiai susipažinti su didingą istoriją menančiame miestelyje slypinčiais lobiais.
Projekto metu internetinėje platformoje lietuvių ir anglų kalbomis sukurtas virtualus turas po Kražių miestelį, akcentuojant svarbiausius miestelio kultūros bei gamtos paveldo objektus. Aukštos kokybės 360 laipsnių nuotraukos, papildytos gido įgarsinimais ar tekstiniais aprašymais, suteikia galimybę apsilankyti kone visame Kražių miestelyje.

Virtuali kelionė prasideda Mindaugo skverelyje, iš kur keliaujama prie Ž. Liauksmino gimnazijos. Per istorinę turgaus aikštę toliau patenkama į reikšmingiausią istorinį bei architektūrinį Kražių paveldo objektą – buvusią Kražių jėzuitų kolegiją, – dabar Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centrą. Čia įsikūrusiame muziejuje galima apžiūrėti visas ekspozicines sales, eksponatų pagalba susipažinti su Kražių miestelio ir apylinkių istorija. Keliaujant toliau, aplankoma žydų holokausto vieta, iš kurios patenkama į Medžiokalnį – poilsio ir ramybės oazę nuostabios gamtos apsuptyje. Tęsiant kelionę, apžiūrimas buvęs dvarininkų Šiukštų ir Pšeciševskių mauzoliejus – Kražių kapinių koplyčia, atsiveriančia Kražių panorama galima grožėtis užkopus lauko riedulių laiptais į buvusią pagonišką alkvietę – Vytauto kalną. Virtualioje kelionėje apsilankoma ir Kražiuose buvusių žydų maldos namų – sinagogų – vietoje. Virtualus turas baigiamas Kražių miestelio panoramoje dominuojančioje vėlyvojo baroko stiliaus Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje, kuri garsi ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, čia vykusiais Kražių skerdynių įvykiais.
Projekto „Virtualus Kražių turas“ rėmėjas – Lietuvos kultūros taryba, partneris – Kelmės rajono savivaldybė.

Nuoroda į virtualų turą: www.kraziai.lt/virtualus-turas



Aistė Mažonienė
Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro vyr. specialistė (turizmui)


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN