Klaipėdos apskrityje padėtis gerėja beveik visuose kriminogeniniuose židiniuose

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-10-25 17:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities VPK miestų ir rajonų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose yra išskirtos vietos – kriminogeniniai židiniai – kuriose nusižengimai ar nusikaltimai daromi itin dažnai. Jie išskiriami pagal iškvietimų skaičių, o visuomenė tampa vis labiau nepakanti teisės pažeidimams, todėl policiją apie pastebėtas negeroves informuoja aktyviau. Analizuojant informaciją ir imantis tinkamų prevencijos bei policinių priemonių, ties kriminogeniniais židiniais gyvenantys žmonės gali jaustis saugesni – padėtis gerėja beveik visuose Klaipėdos apskrityje išskirtuose „karštuosiuose taškuose“. Visoje Klaipėdos apskrityje 2021 m., kaip ir 2020 m., yra išskirtas 31 kriminogeninis židinys, 2021 m. per devynis mėnesius policiją į juos žmonės kvietė 764 kartus, o pernai per tą patį laikotarpį – 1217 kartų.

Klaipėdoje yra išskirti penki „karštieji taškai“. Iškvietimų šiemet labiausiai – net 68,6 proc. – mažėjo Danės g. ties lošimo namais ir naktiniu baru esančiame židinyje, ties prekybos centru Vingio g. – beveik perpus – 48,2 proc. Daugiau iškvietimų sulaukta tik viename, Taikos pr. ties prekybos centru ir keliais naktiniais barais esančiame židinyje – 2021 m. per 9 mėnesius policijos pagalbos čia reikėjo 104, pernai per tą patį laikotarpį – 93 kartus. Klaipėdos r. išskirti taip pat penki kriminogeniniai židiniai, iškvietimų šiemet mažėjo visuose, o dviejuose – Gargžduose, ties daugiabučiu P. Cvirkos g. ir ties baru Gargžduose, Vasario 16-osios g. – policijos pagalbos išvis neprireikė. Pernai čia atitinkamai buvo fiksuota 21 ir 14 iškvietimų. Plungėje kriminogeniniai židiniai yra ties daugiabučiais A. Vaišvilos g. Stoties g. ir du V. Mačernio g. Iškvietimų 2021 m. mažėjo visuose – daugiausia ties daugiabučiu A. Vaišvilos g. – šiemet buvo 66, pernai – 139. Palangoje, kur yra trys židiniai, viename – prie baro J. Basanavičiaus g. iškvietimų padaugėjo nuo 84 fiksuotų 2020 m. iki 130 šiemet. Kituose iškvietimų sumažėjo daugiau nei 60 proc. – prie kito baro J. Basanavičiaus g. 2021 m. per 9 mėn. policijos pagalbos reikėjo 45 kartus, kai 2020 m. per tą patį laikotarpį – 114 kartų. O kurorto Plytų g. ties individualiu namu esančiame židinyje 2021 m. žmonės galimais pažeidimais skundėsi 13 kartų, pernai per tą patį laikotarpį – 36.

Policija į „karštuosius taškus“ dažniausiai kviečiama dėl smulkių administracinių nusižengimų, kai ikiteisminiai tyrimai nepradedami. Pasak pareigūnų, dominuoja įvairūs viešosios tvarkos pažeidimai, skundai dėl triukšmo, automobilių parkavimo neleistinose vietose, ar dėl naktiniuose klubuose, baruose prarastų, dažnai be priežiūros paliktų, asmeninių daiktų.


Policijos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN