Vakarų Lietuvoje karinio poligono nebus – numatyta plėsti esamą Rūdninkuose

Naujienos: Savivalda , 2021-10-22 19:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Rajonų, kuriuose planuota steigti naują poligoną, bendruomenių, vietos savivaldos, politikų prieštaravimai, kad poligonas atsirastų planuojamoje Vakarų Lietuvos teritorijoje, davė rezultatą.

Šią savaitę Valstybės gynimo taryba priėmė ir įtvirtino sprendimą nesteigti naujo poligono, o pasirinkti vystyti šiuo metu esamą Rūdninkuose (Šalčininkų rajone).

Nemažai žingsnių žengta, kad būtų apginti gyventojų interesai ir priimtas toks sprendimas. Aktyviai dirbo Mažeikių, Akmenės, Telšių rajonų vadovai, Seimo nariai ir keturių kaimyninių rajonų iniciatyvinė grupė „Ramybė ir gamta mums ir mūsų vaikams“.
Mažeikių, Akmenės, Telšių rajonų savivaldybės rezoliucijomis ragino Vyriausybę, Krašto apsaugos ir Aplinkos ministerijas atsisakyti planų steigti karinį poligoną minėtų rajonų teritorijose ir Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano brėžinyje „Kompleksinė infrastruktūra ir teritorijų rezervavimas valstybės poreikiams“ iš savivaldybių teritorijų panaikinti žymą „Naujo karinio poligono alternatyvos“.

Seimas spręs dėl karinės infrastruktūros Rūdninkuose vystymo – Vyriausybei rekomenduota atlikti poveikio aplinkai vertinimo studiją ir kitus būtinus darbus.


Ryšių su visuomene skyrius

šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/vakar%C5%B3-lietuvoje-karinio-poligono-nebus-numatyta-pl%C4%97sti-esam%C4%85-r%C5%ABdninkuose/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN