Telšių rajono savivaldybei - energetikos ministerijos auksinė krivulė „Pažaboję vėją“

Naujienos: Savivalda , 2021-10-22 18:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Lietuvos savivaldybių asociacija kasmet rengia „Auksinės krivulės laureatų ir riterių“ apdovanojimus, kurių tikslas – pagerbti fizinius ir juridinius asmenis, nusipelniusius Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui, įvertinti didžiausią pažangą atskirose srityse padariusias savivaldybes.

Iš viso apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje Nacionaliniame dramos teatre, tradiciškai visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai įteikė 16 –a „Auksinės krivūlės“ statulėlių.

Telšių rajono savivaldybė yra lyderė pagal 2021 m. vėjo elektrinių įrengtosios galios pokyčius savivaldybėse: 2020 m. vėjo elektrinių įrengtoji galia buvo 9,66 MW, o 2021 m., įrengus Pabalvės 70 MW vėjo elektrinių parką, vėjo elektrinių įrengtoji galia padidėjo iki 79,66 MW.

E energija grupė kartu su JAV vėjo energetikos technologijų lydere General Electric investavo į 68,9 MW E energijos Telšių vėjo elektrinių parką Telšių rajone. Šiuo metu yra ruošiama infrastruktūra jėgainėms, tiesiami ir tvirtinami privažiavimo keliai, tiesiamos elektros kabelių linijos bei įsibėgėję įrengimo darbai, kurių metu bus instaliuota 13 vnt. General Electric Cypress modelio 5,3 MW galios vėjo jėgainių. Numatyta parko statybų pabaiga 2021-12-31. Šiai dienai tai bus didžiausią elektros energijos kiekį pagaminsiantis vėjo elektrinių parkas Lietuvoje.

„Tai penktasis įvertinimas Telšių rajonui ir labai džiugu, jog jis su tokiu unikaliu pavadinimu – toks, kokie esame mes, žemaičiai. Man labai džiugu, jog dirbame kartu, todėl atsiimdamas šį apdovanojimą dėkoju verslui, bendruomenei ir savo kolegoms: tarybos nariams ir administracijos darbuotojams. Be šito darnaus veikimo, nebūtų ir šios Auksinės krivulės apdovanojimo“ – šventės metu kalbėjo Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Telšių rajone, Tryškių seniūnijoje, vystomas vėjo jėgainių parkas – trečiasis „E energija“ įmonių grupės pastatytas parkas. Kiti du veikia Pagėgiuose ir Šilutėje.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Telsiu-rajono-savivaldybei--energetikos-ministerijos-auksine-krivule-pazaboje-veja/90


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN