Klaipėdos „Dragūno" žingsnis Baltijos lygos finalo ketverto link

Naujienos: Sportas , 2019-03-12 17:21
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Klaipėdos "Dragūno" rankininkai sekmadienį pasiekė pirmąją pergalę Baltijos rankinio lygos (BHL) ketvirtfinalyje. Kovoje dėl bilieto į BHL finalo ketvertą "Dragūnas" rezultatu 32:19 (17:10) nukovė Vilniaus "Šviesą".

Klaipėdos komanda nuo pat rungtynių minučių išsiveržė į priekį ir neleido varžovams priartėti - 7:1, 15:8, 17:10.

Antroje rungtynių pusėje "Šviesa" sumažino atsilikimą iki 4 įvarčių (19:15). Tačiau tada "Dragūnas" sužaidė įspūdingą atkarpą 8:0 ir susikūrė dviženklę persvarą - 29:16. Vilniečiai atsitiesti nebesugebėjo ir "Dragūnas" namo išvyko turėdamas neblogą įvarčių atsargą atsakomosioms rungtynėms.

Šiose rungtynėse į aikštelę po traumos sugrįžo Lukas Vanagas, įmetęs vieną septynių metrų baudinį. Vis dėlto žaidime, ko gero, artimiausiu metu jo sirgaliai neišvys, nes kol kas šis rankininkas dar negali treniruotis visa jėga ir prisijungti prie komandos.

Po rungtynių "Dragūno" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas atkreipė dėmesį į tai, kad žaidime buvo jaučiama įtampa.

"Baltijos lygoje mes buvome sąlyginai stipresniame pogrupyje, o "Šviesa" - silpnesniame. Tiek mes, tiek "Šviesa" savo pogrupiuose pasirodėme gerai, tad dabar tarsi atstovavome ne tik savo klubams, bet ir pogrupiams. Puikiai žinau, kad mūsų komandos aikštelėje yra apylygės, todėl žaisti buvo nelengva", - komentavo A. Juškėnas.

Pasak trenerio, žaidime "Dragūno" vyrai buvo susikoncentravę, bet sykiu ir susikaustę.

"Antrame kėlinyje tai itin ryškiai pajutome, kai varžovai sumažino skirtumą iki keturių įvarčių. Tačiau lemiama varžovų klaida buvo Tomo Bernatavičiaus pražanga ir gautos keturios minutės. Mes po to spurtavome 8:0 ir taip padėjome pamatą rungtynių baigčiai. Trylika įvarčių - solidus skirtumas, bet jis yra saugus? Pamatysime kitą šeštadienį. Dar matau, ką turime patobulinti ir iki kitų rungtynių stengsimės tai padaryti. Mums reikia žaisti laisviau", - akcentavo A. Juškėnas.

Jau trečiadienį "Dragūnas" su "Šviesa" susitiks dar kartą, tik šįkart - Lietuvos rankinio lygos rungtynėse. Šios komandos grumiasi dėl pirmosios vietos turnyro lentelėje, tad abi ekipos yra motyvuotos nugalėti. Susitikimas vyks trečiadienį 19 val. "Dragūno" namų aikštelėje.

"Trečiadienį rungtynės bus tikrai nelengvos. Nors jos ir nėra lemiamos, visi mes norime čempionatą užbaigti pirmi ir turėti aikštelės pranašumą. Be to, žaisime namuose ir norime sirgaliams padovanoti pergalę. Reikės atiduoti visas jėgas. Traumą patyrusio Valdo Drabavičiaus nebuvimas aikštelėje parodė, koks "Šviesai" svarbus šis žaidėjas. Mes irgi turime netekčių, bet jos nėra tokios skaudžios. Mūsų stiprybė yra tai, kad turime daug rezultatyviai žaidžiančių žaidėjų, kurie gali keisti vieni kitus", - kalbėjo A. Juškėnas.

Atsakomąsias BHL rungtynes "Dragūnas" ir "Šviesa" žais kitą šeštadienį, kovo 16 d., 14 val. Klaipėdoje.

Statistika

"Dragūnas": Karolis Stropus - 7 įvarčiai, Modestas Vaitekūnas - 6, Laurynas Simonavičius - 5, Deividas Virbauskas, Karolis Bliuvas - po 3, Lukas Simėnas - 2, Mykolas Lapiniauskas, Gintaras Cibulskis, Gabrielius Virbauskas, Benas Butkus, Gytis Šmantauskas, Lukas Vanagas - po 1 įvartį.

"Šviesa": Karolis Antanavičius - 5 įvarčiai, Karolis Antonovičius - 4, Tadas Tumosas, Rosvaldas Ramunis, Tadas Rasakevičius - po 2, Artūras Švilpa, Jovydas Jurašius, Šarūnas Ugianskis, Valdas Drabavičius - po 1 įvartį.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN