Džokerio naktis Kretingos bibliotekoje

Naujienos: Švietimas , 2018-06-11 20:01
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

„Visą naktį juokausime, žaisime įvairiausius žaidimus bei žiūrėsime fantastiškus filmus ir animacinius filmukus“ – taip Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos erdvės jaunimui „Savas kampas“ vyresn. bibliotekininkė darbui su jaunimu Brigita Barkauskaitė-Tamašauskė kvietė jaunimą dalyvauti Džokerio naktyje. Visą naktį bibliotekoje šurmuliavo 29 jaunuoliai iš Kretingos rajono ugdymo įstaigų. Visi jie susirinko dėl vieno tikslo – aktyviai, turiningai ir įdomiais praleisti laiką bei susirasti naujų draugų.
Organizuoti renginį buvo pasitelkti ir savanoriai, viena jų Agnė Dubinskaitė pasakojo, kad šiais laikais šiuolaikinis jaunimas leidžia laisvalaikį labai „įdomiai“, sėdi prie kompiuterių ir valgo. „Mano nuomone, jų pagrindinė priežastis nieko neveikti yra ta, kad jie mano, jog Kretingoje nėra ką veikti. Bet tas „kietasis“ jaunimas, kuris ieško ką veikti – randa“.
Filmų nakties iššūkiais pasidalino renginio organizatorė Gabrielė Jokubauskaitė: „Nei viena idėja, mintis neapsieina be iššūkių ir „Džokerio naktis“ tikrai nebuvo išimtis. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad suorganizuoti renginį jaunimui yra labai paprasta, tačiau vien didelio noro neužtenka. Teko ne vieną valandą pasukti galvą, kiek laiko galėtų užimti tam tikras užsiėmimas, kokia mums prieinama patalpa būtų geriausia tam tikrai veiklai ir svarbiausia, patys turėjome išbandyti keletą žaidimų ir veiklų, kad įsitikintume, jog mūsų pasirinkimas tirai patiks jaunimui ir bus priimtinas. Be viso to, renginys nepasiėjo ir be nuostabių dekoracijų, keliasdešimt ar net keli šimtai šypsenėlių puošė bibliotekos erdves! Renginio metu taip pat kilo keletas iššūkių ir niekaip neapsiėjome be improvizacijos. Turbūt neįmanoma visko idealiai suplanuoti ir laikytis grafiko, tačiau planas, kurį pasiruošėme iš anksto išgelbėjo mus nuo visiško chaoso. Kad ir kaip bebūtų, renginio metu teko žaibiškai sugalvoti papildomų veiklų ar žaidimų ir sugebėti reaguoti į kiekvieno dalyvio norus, elgesį, kadangi tam pasiruošti mes tiesiog negalėjome. Nepaisant visų sunkumų ir iššūkių, dalyvių šypsenos atpirko visą mūsų vargą“.
Apie tai, ką jaunimas veikė naktį bibliotekoje pasakojo Džokerio nakties organizatorius Vygantas Šeputis: „Žaidėme įvairius susipažinimo žaidimus, taip pat leidome laiką mažose grupelėse, kur galėjome vienas kitą pažinti labiau, žiūrėjome filmus, šokome, dainavome ir smagiai leidome laiką“. Pasak Vyganto Šepučio, įspūdį paliko tai, kad tokius renginius organizuojame ne pirmą kartą ir dalyvių susirenka vis daugiau ir svarbiausia, visi draugiški.
Paklausus, ar labiau patinka organizuoti, ar dalyvauti Lukas Savickas atsakė: „Patinka man ir organizuoti, ir dalyvauti, negalėčiau išskirti kažkurio tai vieno etapo, nes viskas susiję su tokia veikla, kuri mano širdžiai yra artima ir reikalinga, tačiau manau, jog paslaptis slypi veiklų planavime ir jų įgyvendinime, na ir žinoma rezultate, bet šypsenos, geriausias dalykas skatinantis užsiimti tuo“.
Vyresn. bibliotekininkė darbui su jaunimu Brigita Barkauskaitė-Tamašauskė mano, kad toks renginys be abejonės leidžia jaunimui prasmingai leisti laiką. Jos nuomone, būtina sudaryti galimybę jaunimui imtis iniciatyvos ir organizuoti renginius, kad jie pajustų atsakomybės jausmą, išmoktų dirbti komandoje, galėtų analizuoti, kas pasisekė ne taip gerai, kas gerai, pasimokytų ne tik iš klaidų, bet ir įgytų daugiau patirties.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN