„Wizz Air” tęsia plėtrą Italijoje: septintąją bazę atidaro Venecijoje

Naujienos: Verslas , 2021-10-06 14:53
El. pašto adresas: agne.jasinskiene@adverum.lt

Sparčiausiai auganti Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ didina skrydžių pasiūlą į Italiją ir iš jos – bendrovė atidaro bazę Venecijos Marko Polo tarptautiniame oro uoste. Tai – jau septintoji „Wizz Air“ bazė strategiškai svarbioje Italijos rinkoje. Čia bus bazuojami 2 Airbus A321neo orlaiviai, iš Venecijos lėktuvai skraidys 4 naujais vietiniais ir 9 tarptautiniais maršrutais.

Bilietų būsimiems skrydžiams jau dabar galima įsigyti bendrovės interneto svetainėje arba naudojantis „Wizz Air“ mobiliąja programėle. Bilietų kaina prasideda nuo 9,99 Eur*.

„Wizz Air“ Italijoje veikia nuo 2004 m., per šį laikotarpį bendrovė dviem šimtais maršrutų į ir iš Italijos skraidino daugiau kaip 40 mln. keleivių. Oro linijos toliau plečia savo tinklą bei didina keleivių skaičių, tuo pačiu vartotojams siūlydamos prieinamas kainas ir puikų aptarnavimą.

Italijoje iki šiol veikė šešios „Wizz Air“ bazės Milano Malpensos, Katanijos, Palermo ir Bario, Neapolio ir Romos Fjumičino oro uostuose. Bazės Venecijoje atidarymas ne tik paspartins regiono ekonomikos augimą, bet ir sukurs daugiau kaip 70 naujų darbo vietų oro linijose ir daugiau kaip 800 darbo vietų kitose glaudžiai susijusiose pramonės šakose**.

Du Airbus A321neo lėktuvai keleivius skraidins 16 naujų krypčių į Kaljarį, Neapolį, Lamecijos Termę, Lampedūzą, Kasablanką, Reikjaviką, Mykonos salą, Santoriną, Fuerteventūrą, Tenerifę, Maljorkos Palmą, Taliną, Londono Lutoną, Tel Avivą, Prahą ir Šarm el Šeichą. Planuojama, kad platus „Wizz Air“ krypčių tinklas paskatins vietinį turizmą, į regioną pritrauks daugiau kapitalo ir sujungs Veneciją su trimis iki šiol neatrastomis kryptimis: Reikjaviku Islandijoje, Talinu Estijoje ir Fuerteventūros sala Kanaruose. Šiuo metu su „Wizz Air“ iš Venecijos jau galima skristi į Kataniją Sicilijoje, Tiraną, Albanijoje, Kišiniovą Moldovoje, Makedonijos sostinę Skopjė, Bukareštą, Klužo-Napoką, Jasai ir Timišoarą Rumunijoje, Sankt Peterburgą bei Kijevo Žuljanų oro uostą.

Kviečia jungtis prie lojalumo programos
„Wizz Air“ neseniai pristatė Italijos rinkai skirtas „WIZZ Discount Club“ nuolaidų klubo išskirtinės narystės sąlygas. Dvylikai mėnesių narystę įsigiję keleiviai visiems skrydžiams Italijos viduje gaus nuolaidą tais atvejais, kai bilieto kaina viršys 14.99 Eur. Be to, esant galimybei, jiems bus pasiūlyta papildoma 2 Eur nuolaida „WIZZ Priority“ paslaugai. Nuolaidų klubo narystę įsigyti galima vos nuo 19,99 Eur per metus.

„Wizz Air“ yra investicinio lygio reitingą turinti bendrovė, kurios vidutinis orlaivių amžius sudaro 5,4 metų. Įmonė naudoja šiuo metu ekonomiškai ekologiškiausius „Airbus A320“ ir „Airbus A320neo“ orlaivius. Venecija yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, ir „Wizz Air“ yra pasiryžusi prisidėti prie miesto išsaugojimo, naudodama efektyviausius lėktuvus, kurie skleidžia 50% mažiau triukšmo ir naudoja 20% mažiau degalų. Bendras Italijoje skraidančių „Wizz Air“ orlaivų amžiaus vidurkis – 0.9 metų. Į tvarumą orientuota bendrovė šiuo metu yra pateikusi didžiausią Airbus A320neo lėktuvų užsakymą (250 vnt.), kurie iki 2030 m. leis ketvirtadaliu sumažinti kiekvieno „Wizz Air“ keleivio ekologinį pėdsaką.

„Wizz Air“ savo tinkle sustiprino higienos priemones ir taiko dezinfekuotų kelionių sistemą, kuri užtikrina keleivių ir įgulos sveikatą bei saugumą.

„Džiaugiuosi galėdamas paskelbti, kad Venecijos Marko Polo oro uoste atidarome „Wizz Air“ bazę. Tai dar vienas svarbus pasiekimas mūsų bendrovei ir šio regiono keleiviams. 16 naujų maršrutų į 9 šalis ir 10 jau egzistuojančių maršrutų į 7 šalis rodo mūsų įsipareigojimą didinti Italijos vidinį ir tarptautinį maršrutų tinklą. Du nauji, modernūs, aplinkai draugiški lėktuvai Airbus A321neo skleidžia 50% mažiau triukšmo ir padės saugoti Venecijos istorinį turtą bei kaimynines vietoves. Mūsų komanda su šypsena laukia pirmųjų keleivių „Wizz Air“ lėktuvuose”, - trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė Robertas Carey, „Wizz Air Group“ prezidentas.

* Kaina į vieną pusę, įskaitant administravimo mokestį. Įskaičiuotas vienas rankinis krepšys (maksimalūs matmenys: 40 x 30 x 20 cm). Bagažo vežimėliui ir kiekvienam registruoto bagažo vienetui taikomi papildomi mokesčiai. Kaina taikoma tik rezervuojant wizzair.com ir WIZZ mobiliojoje programėlėje. Vietų skaičius nurodytomis kainomis yra ribotas.

** Tarptautinė oro uostų taryba (ACI) rekomenduoja sukurti 750 darbo vietų kiekvienam pervežtam 1 milijonui keleivių per metus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN