Šeduvoje bandys įminti archeologines mįsles

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-10-03 20:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Spalio 2 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Šeduvos kraštotyros skyriuje (Radviliškio r.) laukiami praeities mįslių mėgėjai – vyks seminaras ir archeloginių tyrimų pleneras. Renginio dalyviai sužinos, kaip dirba archeologai, kokias paslaptis slepia paveldas.

Šeduvos senosios vaistinės pastate (Panevėžio g. 24) 13 valandą archeologė Agnė Žilinskaitė ves seminarą "Archeologija. Mitai ir legendos, arba Archeologijos paveldas archeologo akimis", atsakys į klausimus apie archeologijos mokslą ir archeologų darbą.

Nuo 14 iki 17 valandos renginio dalyviai bus pakviesti į archeologinių tyrimų atvirų durų dieną-plenerą "Šeduvos senosios vaistinės rūsio mįslės". Tyrimams vadovaus archeologė Virginija Ostašenkovienė.

Šiuo metu senajame vaistinės pastate eksponuojama paroda "Šeduvos miestas ir miestiečiai". Ateityje čia veiks moderni Šeduvos kraštotyros skyriaus ekspozicija. Ją papildys ir archeologinių tyrimų medžiaga.



Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija
Nuotraukos – Lauros Prascevičiūtės.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN