Mažeikių r., Sedoje, paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

Naujienos: Švietimas , 2018-04-04 18:14
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale kovo 30 d. paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Į biblioteką susirinko Sedos darželio priešmokyklinės „Bitučių“ grupės vaikai su auklėtoja Irena Monstavičiene. Tarptautinė vaikų knygos diena pasaulyje minima nuo 1967 m., o Lietuvoje ji švenčiama nuo 1993 m. per Hanso Christiano Anderseno gimtadienį balandžio 2 d.
Popietės pradžioje bibliotekininkė Janina Kelerienė pristatė susitikimo temą, papasakojo apie rašytoją H. Ch. Anderseną, priminė vaikams garsiausias šio rašytojo pasakas. Tada vaikai pasitiko jiems paruoštą siurprizą, nes į biblioteką atkeliavo pasakų tetulė. Papasakojusi, kaip jau savaitę gyveno bibliotekoje tarp knygų ir laukė šios dienos bei vaikučių apsilankymo, tetulė pasekė vaikams pasaką. Ji paaiškino, kokios pasakos būna, kas jose gali gyventi: „Didelėse pasakose gyvena milžinai, o mažose – nykštukai“.
Popietės pabaigoje pasakų tetulė pavaišino vaikus mažų paukščiukų kiaušinukais, parsineštais iš miško. Šių skanumynų jai dovanojo paukšteliai, kuriems tetulė padėjo susikalbėti su piktuoju liūtu, be to, tai ir lauktuvės šv. Velykoms, mat šiemet jos sutampa su Tarptautine vaikų knygos diena. Vaikai tetulei padeklamavo po gražų eilėraštį apie mūsų tėvynę Lietuvą, padainavo žemaitišką dainelę. Tetulė išlydėjo mažuosius ir pakvietė juos kitais metais apsilankyti ir kartu paminėti šią gražią vaikų šventę.


Loreta Mickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN