Mažeikiuose naujasis „Skate parkas“ atvertas visiems aktyvaus laisvalaikio mėgėjams

Naujienos: Savivalda , 2021-10-02 18:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, spalio 2 d., Juodpelkio parką užplūdo ekstremalaus sporto mėgėjai ir juos palaikantys mažeikiškiai – čia vyko šventinis naujojo riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parko atidarymas.

Visus susirinkusiuosius sveikino, o jauniesiems šio sporto mėgėjams aktyviai čia leisti laiką linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Matulaitienė, Saldaus savivaldybės atstovė, kiti svečiai.

Šventiniame renginyje dalyvavusiesiems nuobodžiauti nebuvo kada. Jaunimas, dar tik pradedantys važinėti ar jau mokantys važiuoti, netruko išbandyti naujųjų rampų ir parodyti savo sugebėjimų. Mažeikių gatvės gimnastai visus pakvietė bendrai treniruotei, vyko įvairios sporto rungtys. Išskirtinio dėmesio sulaukė BMX dviračių ir riedlenčių mėgėjų iš Klaipėdos, Mažeikių bei Saldaus demonstruojami įspūdingi triukai.

Naujasis betoninis riedučių, BMX dviračių ir riedlenčių parkas iškilo buvusio taip vadinamojo Skate parko vietoje – Juodpelkio parke, Pavenčių g. 38. Jis pastatytas įgyvendinus bendrą Mažeikių rajono ir Saldus (Latvija) savivaldybių projektą „Mažeikiai ir Saldus. Aktyvi ir įsitraukusi bendruomenė“, finansuojamą 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis. Bendra projekto vertė – per 230 tūkst. Eur. Mažeikių rajonui tekusi vertė – kone 127 tūkst. Eur, iš kurių beveik 108 tūkst. Eur – Europos regioninės plėtros fondo lėšos, likusi dalis – beveik 19 tūkst. Eur – savivaldybės biudžeto lėšos.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/naujasis-skate-parkas-atvertas-visiems-aktyvaus-laisvalaikio-m%C4%97g%C4%97jams/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN