Mažeikių r. Sedos bibliotekoje vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros pamoka

Naujienos: Švietimas , 2018-11-13 21:20
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Lapkričio 7 dieną Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros pamoka Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos V klasės mokiniams. Pamoką vedė mokytoja Rasa Čičirkaite.
Į biblioteką susirinkę gimnazistai buvo supažindinti su knygų fondu. Mokytoja Rasa skyrė moksleiviams užduotį ¬– pagal autorių pavardes surasti tam tikras knygas. Tam būtina prisiminti lietuviškąją abėcėlę, nes visos knygos bibliotekoje sudėtos abėcėlės tvarka. Bibliotekininkės papasakojo apie enciklopedijų, žinynų sudarymo principus. Juose tam tikri žodžiai, žymių žmonių pavardės taip pat išdėstytos abėcėlės tvarka. Bibliotekininkė Janina Kelerienė pamokė, kaip lengviau rasti knygą, jei nežinai autoriaus, kaip jį sužinoti naudojantis internetu. Integruotos pamokos pabaigoje gimnazistai pasižadėjo mokytojai perskaityti per mėnesį po knygą, nes knygų skaitymas padeda gerinti ne tik mąstymą, bet ir rašto kokybę. „Dabar sąsiuviniuose raudonuojančių pastabų iškart ims mažėti, jei skaitysime knygas sąžiningai“, - pastebėjo mokytoja.



Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė
Nuotraukos Loretos Mickienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN