Lietuvos mokslų akademijos diena Šilutėje

Naujienos: Savivalda , 2021-09-26 22:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Sigitas Šeputis, Administracijos direktorius Virgilijus Pozingis bei Kultūros poskyrio vedėja Vilma Griškevičienė rugsėjo 22 d. dalyvavo renginiuose bei susitikimuose, skirtuose Lietuvos mokslų akademijos dienai Šilutėje paminėti.

Savivaldybė bei Lietuvos mokslų akademija bendradarbiauja ne vienerius metus. Ši ilgametė bendrystė tarp mokslininkų bei Savivaldybės vadovų ir specialistų suteikė neabejotinos naudos gražinant Šilutės kraštą.

Priėmimo Savivaldybėje metu mero pavaduotojas S. Šeputis pasidžiaugė akademinės bendruomenės apsilankymu: „Sveikinu visus svečius, atvykusius į Pamarį, dalyvauti itin prasminguose, visą dieną truksiančiuose renginiuose. Šilutės rajono savivaldybę ir Lietuvos mokslo akademiją sieja ilgametė bendrystė bei turiningas, itin produktyvus bendradarbiavimas. Labai malonu, kad šiemet Mokslų akademijos bendruomenė dalyvauja renginiuose, skirtuose paminėti Europos paveldo dienas Šilutėje. Mūsų krašto paveldas yra unikalus, savitas ir labai įdomus. Tad linkime gražaus ir turiningo laiko Pamaryje bei išsamių diskusijų“.

Vizito Šilutėje metu akademikai lankėsi Macikuose esančioje nacistinės Vokietijos karo belaisvių stovyklos, Sovietų Sąjungos Gulago lagerių (1941–1955) aukų palaidojimo vietoje, taip pat senosiose evangelikų liuteronų kapinėse Šilutėje, diskutuota apie šių kapinių sutvarkymą.

Tądien vyko ir susitikimai su Pamario bendruomene. Šilutės Hugo Šojaus muziejuje profesorius habil. Dr. Domas Kaunas ir Klaipėdos universiteto docentė dr. Silva Pocytė, archeologas, prof. habil. dr. Vladas Žuikus, istorijas, prof. Habil. Dr. Egidijus Aleksandravičius ir dailėtyrininkė Dalia Klajumienė kartu su susirinkusiaisiais diskutavo tema „Šilutės miesto senosios evangelikų liuteronų kapinės – vertingo palikimo požiūriu, jų tvarkymo principai“.

Po diskusijų laukė ir literatūrinės svetainės atidarymas bei monografijos „Martynas Jankus: tautos vienytojas ir lietuvių spaudos kūrėjas“ pristatymas.


Komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/lietuvos-mokslu-akademijos-diena-siluteje/8419


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN