Laižuvoje sutvarkyta naftos produktais užteršta teritorija

Naujienos: Savivalda , 2021-09-24 19:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Laižuvoje baigiamas įgyvendinti Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Mažeikių rajono savivaldybės lėšomis finansuojamas projektas „Užterštos naftos produktais teritorijos Mažeikių r. sav., Laižuvos sen., Laižuvos mstl., sutvarkymas“, kurio metu sutvarkyta 1971–1991 m. veikusios ir kolūkiui priklausiusios naftos bazės teritorija – 356 kv. m.

Tvarkymo darbus vykdė UAB „Ekovalis“, kuris iš užterštos teritorijos pašalino kone 119 t demontuotų statybinių atliekų, beveik 868 t naftos produktais užteršto grunto ir susikaupusių apie 1,5 t mazuto atliekų.

Statybinės atliekos pristatytos į UAB „Vaidva“ aikštelę Ventos m., Akmenės r., užterštas gruntas tolesniam valymui – į VšĮ „Grunto valymo technologijos“ aikštelę Kiškėnų k., Klaipėdos r., mazuto atliekas priėmė tvarkytojas – UAB „Ekovalis“ – į savo aikštelę Gamyklos g. 31A, Mažeikiuose.

Baigus darbus iškasa užpildyta vietiniu nukastu ir teritorijoje saugotu švariu gruntu bei papildomai atvežtu 216 kub. m reikalingu užpildui gruntu iš UAB „Akmeresta“ karjero Akmenės r.

Lietuvos geologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos rugsėjį pateikė išvadą, kad, atlikus tvarkymo darbus, grunto ir gruntinio vandens kokybė tenkina jautrioms taršai teritorijoms keliamus reikalavimus. Sutvarkyta teritorija nekelia didesnio pavojaus aplinkai bei žmonių sveikatai.

Tvarkymo darbų kokybės priežiūrą ir kontrolinių tyrimų paslaugas teikė UAB „Grota“.

Bendra projekto vertė – kone 84 tūkst. Eur, 95 proc. ES fondų lėšos – beveik 80 tūkst. Eur ir 5 proc. savivaldybės biudžeto lėšos – per 4 tūkst. Eur.


Parengė Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/lai%C5%BEuvoje-sutvarkyta-naftos-produktais-u%C5%BEter%C5%A1ta-teritorija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN