Naujojoje Akmenėje - popietė skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai

Naujienos: Švietimas , 2018-04-06 19:34
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vaikų erdvėje vyko popietė „Nauja knyga vaikystei džiaugsmą neša...“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai.

Popietę pradėjo bibliotekininkė Aurelija Gerulskienė, pasveikinusi susirinkusius su Tarptautine vaikų knygos diena ir perskaitė kreipimąsi į skaitytojus, kuriam tekstą parašė latvių vaikų rašytoja Inese Zandere. Plakatą sukūrė jaunas, kūrybingas dailininkas Reinis Petersonas.Popietėje svečiavosi poetas, rašytojas, kraštietis Darius Rekis su savo nauja knyga „Kaip kukiai su gruzdžiais kovojo“. Tai smagi, nuotaikinga istorija apie draugystę, ryžtą, drąsą ir kelionę.
Darius Rekis - poetas, rašytojas, mokslininkas ir visuomenininkas. Kūrybinė veikla prasidėjo dar mokyklos metais, tačiau savo pirmąją poezijos rinktinę pavadinimu. „Pasislėpusios saulės šviesoj" autorius išleido tik 2011 metais. 2014 metais Darius Rekis pristato save prozoje. Išleidžiama pasaka jaunimui „Viską susapnuoti dar kartą". 2016 metais skaitytojus pasiekė antroji autoriaus eilėraščių knyga „Pražydusios klumpės".
Autorius šiltai, nuoširdžiai bendravo su jaunaisiais skaitytojais, atsakinėjo į jų klausimus. Vienas iš skaitytojų, Loganas Labunskas padovanojo autoriui savo pieštą piešinį apie knygą „Kaip kukiai su gruzdžiais kovojo“. Popietės dalyvius magijos keliu vedė magas, bibliotekininkas Dainius Sarapinas. Buvo rodomi įvairūs magijos triukai, fokusai. Popietės pabaigoje vaikų lėlių teatro jaunieji artistai parodė spektaklį „Kaip kiškis vilko namus saugojo“, vadovė Vasarė Brazaitė. http://akmene.lt/go.php/lit/Popiete-skirta-tarptautinei-vaiku-knygos-dienai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN