Akmenės rajone įgyvendinamas programos „Erasmus+“ jaunimo mainų projektas „Map Yourself“

Naujienos: Švietimas , 2018-09-18 03:54
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2018 m. rugsėjo 11-19 d. vyksta jaunimo asociacijos „Milžinų lizdas“ organizuojama programos „Erasmus+“ jaunimo mainų projektas „Map Yourself“.

Skatinant ugdyti jaunimo sąmoningumą ir sudarant sąlygas mokytis, dalintis patirtimi į projektą atvyko 36 dalyviai iš šešių šalių: Portugalijos, Gruzijos, Ukrainos, Baltarusijos, Nyderlandų ir Lietuvos. Šia jaunimo mainų programa siekiama suteikti galimybę jauniems žmonėms gerinti savimonę, ugdyti savigarbą, suprasti skirtingus mokymosi stilius, taip pat skatinti bendrų Europos vertybių sąmoningumą.

Visą savaitę dalyviai aktyviai dalyvavo grupės formavimo veiklose, kėlė diskusijas apie esamas tarpkultūrines problemas, ieškojo galimų sprendimų, organizavo šalių prisistatymų kultūrinius vakarus. Projekto dalyviai lankėsi Gruzdžių gimnazijoje, susipažino ir dalinosi asmenine patirtimi su mokiniais, mokytojais surengtoje atviroje praktinėje sesijoje apie tarpkultūrinį jautrumą. Taip pat apsilankyta Reginos Mataitienės Gruzdžių juodosios keramikos dirbtuvėse, kuriose rodytas molio minkymo ir žeidimo procesas. Norintys drąsiausi dalyviai galėjo tai išbandyti ir patys.

Taip pat programoje numatytas žygis į Naujosios Akmenės karjerus, kitų aktualių temų apie aktyvų pilietiškumą, motyvacijos naudą ir trūkumą nagrinėjimas, ateities projektų kūrimas ir „Erasmus+“ programos galimybės.



Justina Jančauskaitė, Akmenės rajono jaunimo organizacijos „Milžinų lizdas“ vadovė.



Informaciją pateikė Arnolda Ruškienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus

vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) http://akmene.lt/go.php/lit/Igyvendinamas-programos-erasmus--jaunimo-mainu-projektas-map-yourself


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN