Mažeikių r., Viekšnių bibliotekoje - Velykų margučių raštų ir spalvų magija

Naujienos: Švietimas , 2018-03-31 13:43
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kovo 30 d. Viekšnių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Velykų margučiai: raštų ir spalvų magija“. Užsiėmime dalyvavo Viekšnių gimnazijos 2a klasės mokiniai ir jų mokytoja Violeta Gurskienė.
Bibliotekininkė Rasa Vilkaitė papasakojo vaikams apie Šventų Velykų tradicijas, kiaušinio simbolika ir reikšmę, supažindino su įvairiais kiaušinių marginimo būdais. Mokė vaikus kaip kiaušinius papuošti dekupažo technika. Mokiniai iš kiaušinio baltymo pasigamino klijus, tada jais klijavo popierinių servetėlių detales ant kiaušinių. Darbas reikalavo daug kantrybės ir kruopštumo. Vaikai galėjo apžiūrėti įvairiausiais liaudiškais raštais vašku margintus kiaušinius , kuriuos bibliotekai padovanojo Vilma Sakalauskienė. Tokiu būdu dabar retai kas dažo margučius, žmonės renkasi paprastesnius ir lengvesnius variantus. Įdomių kiaušinių dekoravimo būdų vaikus mokė menininkė Inesa Stankienė. Vaikai kiaušinius puošė vištų, povų plunksnomis, ciberžole nudažytų kiaušinių raštus paryškino markeriu.
Kiaušinių dažymas – vienas įdomiausių užsiėmimų, padedantis atsiskleisti fantazijai, sukurti draugišką ir jaukią atmosferą. Vaikai išmoko įvairių kiaušinių marginio technikų, įgijo žinių kaip iš paprastų , namuose randamų priemonių sukurti tikrą meno kūrinį. Gražiausio nerinkome, visi margučiai gražūs, išskirtiniai , sukurti mažųjų menininkų.



Rasa Vilkaitė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Viekšnių filialo bibliotekininkė
Onos Pačengienės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN