Europos paveldo dienos Renave: pažintis su dvaro statiniais

Naujienos: Savivalda , 2021-09-20 10:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Savaitgalį dvi dienas Renavo dvaro sodyboje-muziejuje vyko Europos paveldo dienų „Interjero detalėse – XIX a.–XX a. pr. Renavo statinių istorija ir grožis“ renginiai. Dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Renavo dvaro statiniais po restauracijos, pasiklausyti paskaitų, praktiškai išbandyti senosios knygrišystės techniką, savarankiškai atspausti koklius.

Renavo dvaro sodybos-muziejaus direktorius Deividas Makavičius abi dienas pakvietė dalyvius apžiūrėti išlikusius dvaro statinius, supažindino su jų paskirtimi, remonto ir restauracijos darbų ypatumais.

Šeštadienį klausytojus sudomino paskaitos apie bibliotekų dvaruose augimą, jų savitumą, turinio kaitą, senąją knygrišystę. Norintieji pabandė patys įsirišti nedidelę knygutę.

Kitą dieną susirinkusieji išklausė pasakojimų apie Renavo dvaro oficinos nebeišlikusius krosnių koklius, XIX a.–XX a. pr. krosnių restauravimo ypatumus, susipažino su atkurtų XV–XIX a. matricų ir koklių ekspozicija. Praktiniame užsiėmime stebėjo, kaip atspaudžiamas atkurtas istorinis koklis, ir patys pabandė tai padaryti.

Europos paveldo dienų renginių organizatoriams – Renavo dvaro sodybos-muziejaus darbuotojams – už rajonui svarbaus objekto išsaugojimą bei puoselėjimą ir jame rengiamus švietėjiškus užsiėmimus, lektoriams už paskaitas dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) mero patarėja Milda Šukienė, Kultūros paveldo departamento Telšių-Tauragės teritorinio skyriaus vedėja Aurelija Ričkuvienė, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rūta Končiutė-Mačiulienė.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/europos-paveldo-dienos-renave-pa%C5%BEintis-su-dvaro-statiniais/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN