Lietuvos čempionas iš Naujosios Akmenės „Energijos“ klubo išsaugojo titulą

Naujienos: Sportas , 2018-03-06 23:40
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį šeštadienį Tauragėje, Bastilijos sporto komplekse, įvykusiame Lietuvos kyokushin karate jaunių čempionate (svorio kategorija per 80 kg) pernai iškovotą titulą apgynė Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos trečiokas Paulius Žimantas.
„Energijos“ klubo, vadovaujamo trenerio Vladimiro Silvaško, auklėtinis pirmoje kovoje susitiko su šeimininkų, Tauragės klubo „Taurus“ atstovu Augustu Karbausku. Kova truko mažiau nei pusė minutės- varžovas po serijos smūgių rankomis į krūtinė sukniubo. Pauliui atiteko pilnas taųkas- ippon- garantavęs vietą finale.
Finale kovota su Klaipėdos „Shodan“ klubo atstovu Dominyku Muntrimu. Seniai vienas kitą gerai pažįstantys varžovais susitiko po ilgesnė pertraukos- uostamiesčio sportininkas kovodavo lengvesnėje (75-80 kg) svorio kategorijose. Tačiau grįžimas į vadinamąją absoliutaus svorio kategoriją jam nebuvo sėkmingas- po vienos „energijos“ klubo atstovo atakos jis atsisakė tęsti kovą.
Paulius Žimantas apgynė čempiono vietą, bet ir užsitikrino vietą rinktinė, Lietuvą atstovausiančioje gegužės mėnesį Europos čempionate Vroclave (Wroclav) Lenkija.
Jaunių čempionate šiemet startavo trys „Energijos“ klubo sportininkai. O komandinėje įskaitoje akmeniškiai užėmė 5-7 vietą, kartu su Vilniaus „Energijos smūgio“ ir „Saulės ženklo“
Iš viso Lietuvos kyokushin karate čempionate šiemet registruoti buvo 88 sportininkai iš 18 Lietuvos klubų., nors į varžybas atvyko kiek mažiau- gretas retino ligos.

„Energijos“ foto.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN