Naujosios Akmenės TAU pažintiniai maršrutai

Naujienos: Švietimas , 2018-10-08 20:47
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Naujosios Akmenės Trečiojo amžiaus universiteto klausytojai labai atsakingai disponuoja Savivaldybės skirtomis projektinėmis lėšomis.

Stengiamės plačiau pažinti tiek savo kraštą, tiek prisiliesti prie tautos istorijos, jos ištakų. Pasaulinę turizmo dieną 20 Turizmo fakulteto klausytojų paminėjo Kamanų valstybiniame gamtiniame rezervate.Lankytojų centre Visuomenės informavimo specialistė Kristina Grigaliūnienė pademonstravo G.Aleknos filmą „Kamanų rezervatas“ ir supažindino su gamtine ekspozicija. Praturtinę savo žinias apie pievos, miško, pelkės ekosistemas, patraukėme mokomuoju taku į vakarinę ekskursiją. Nakties poilsiui besiruošianti gamta užbūrė savo magiška ramybe.

Paskutinį rugsėjo savaitgalį net 47 TAU klausytojai aplankė keletą zanavykų žemės dvarų, kopė į Sudargo piliakalnių kompleksą, kur viduramžiais būta vienos svarbiausių gynybinių pilių kovose su kryžiuočiais.

Zanavykų žemę išgarsino iškilios asmenybės: Jonas Basanavičius, Vincas Kudirka, skulptorius Vincas Grybas, kuris sukūrė paminklą Simonui Daukantui Papilėje.


Nuoširdžiai dėkojame už Savivaldybės finansinę bei moralinę paramą vykdant TAU edukacines programas.

Naujosios Akmenės Trečiojo amžiaus universiteto
klausytoja Romualda Miliauskė http://akmene.lt/go.php/lit/Naujosios-akmenes-tau-pazintiniai-marsrutai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN