Viekšnių miesto bibliotekos svečias – tarnybinis belgų aviganis

Naujienos: Švietimas , 2018-04-25 07:36
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Balandžio 20d. Viekšnių miesto filiale vyko edukacinis užsiėmimas vaikams ir suaugusiems „Kolega – šuo“ , skirtas Tarptautinei šuns dienai . Renginyje dalyvavo Mažeikių policijos komisariato veiklos skyriaus tyrėjas Saulius Žymantas su savo trejų metų augintiniu Grantu. Tyrėjas papasakojo, kaip dviejų mėnesių belgų aviganis atkeliavo į Mažeikius iš Čekijos tarnybinių šunų veislyno, o jau po metų ir keturių mėnesių išlaikė tarnybiniams šunims privalomus egzaminus. Grantas patruliuoja gatvėse, seka pėdomis, ieško dingusių asmenų, daiktų ar paslėptų narkotikų. Pareigūnas su savo augintiniu, 2017 m. vykusiose tarptautinėse policijos kinologų su tarnybiniais šunimis varžybose užėmė antrąją vietą. Grantas bibliotekos kiemelyje susirinkusiems šunų mylėtojams demonstravo savo sugebėjimus ir suteikė daug gerų emocijų. Ypač nuostabą kėlė, pievoje greitai surastas mažytis raktelis.
Renginyje dalyvavusi, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja – bendruomenės pareigūnė Audronė Jurdonaitė – Ostrauskienė, priminė susirinkusiems, saugaus elgesio taisykles prie vandens telkinių, važinėjant dviračiais, riedučiais.
Bibliotekoje, lankytojai galėjo susipažinti su knygomis apie šunis.



Rasa Vilkaitė, Ona Pačengienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN