Tarsi iš pelenų pakilę „Šiauliai“ atgimė visu gražumu

Naujienos: Sportas , 2018-04-17 21:08
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Dar praėjusiame Betsafe-LKL sezone buvo abejonių ar legendinė „Šiaulių“ komanda apskritai nedings iš Lietuvos krepšinio žemėlapio. Klubas turėjo didelių finansinių problemų ir netgi buvo kalbėta, kad apskritai nesugebės pabaigti savo sezono.
Visgi, „Šiauliai“ išsikapstė, sugebėjo atsitiesti ir demonstruoja išties įsimintiną žaidimą šių metų pirmenybėse. Ypatingai patraukliai „Šiauliai“ atrodo antrojoje pirmenybių pusėje.
Sugrįžęs treneris

Viena iš pagerėjusio žaidimo priežasčių drąsiai galima laikyti legendinį „Šiaulių“ ekipos trenerį. Vasarą Saulės miesto komandai pavyko į savo gretas susigrąžinti Antaną Sireiką, kuris 2003-aisiais Lietuvos nacionalinei rinktinei padėjo iškovoti Europos krepšinio čempionato aukso medalius.
Specialistas per savo karjerą treniravo ne vieną klubą, tačiau niekuomet neslėpė, jog jo širdis – būtent Šiauliuose.

Klubo vadovai A. Sireiką pasikvietė ne šiaip sau. Šio sezono „Šiaulių“ komanda yra sudaryta jaunų žaidėjų pagrindu, todėl šiems krepšininkams reikia ne tik patyrusio mokytojo, bet ir didelio autoriteto.

Panašu, jog atsinaujinęs A. Sireikos ir „Šiaulių“ „romanas“ pasiteisino ir turi dar vieną gražų skyrių.
Nesulaikomas aukštaūgis

Jei reikėtų išskirti „Šiaulių“ komandos lyderį, ginčytis šioje vietoje būtų sudėtinga. Krepšinio ekspertai veikiausiai vienbalsiai sutartų, kad svarbiausias krepšininkas „Šiaulių“ klube šiemet yra jaunasis Laurynas Birutis.
21 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas LKL čempinoate per susitikimą vidutiniškai pelno po 15 taškų (66,5 proc. dvitaškių), atkovoja 7,1 kamuolio, blokuoja 1,3 metimo ir renka 20,7 efektyvumo balo.
L. Birutis yra naudingiausias ne tik „Šiaulių“ ekipoje, bet ir visoje lygoje! Maža to, būtent šis aukštaūgis yra rezultatyviausias ir daugiausiai kamuolių atkovojantis čempionato krepšininkas. Ne be reikalo šis aukšaūgis susilaukė ir NBA skautų dėmesio, ko pasekoje L. Birutis antrus metus iš eilės pateikė paraišką NBA naujokų biržai.
Išsiskiriančių žaidėjų „Šiaulių“ ekipoje yra ir daugiau. Štai Donatas Sabeckis per susitikimą vidutiniškai atlieka po 7 rezultatyvius perdavimus – tai taip pat geriausias pasiekimas visoje lygoje.
„Šiaulių“ legionierius Nicholasas Zeisloftas pilnai pateisina savo, kaip neįtikėtinai gero snaiperio, statusą. Jis yra daugiausiai tritaškių LKL pirmenybėse pataikęs krepšininkas (63 tikslūs tolimi šūviai, vidutiniškai 2,7 per mačą).
Itin skambi pergalė
„Šiauliai“ šį sezoną pasiryžę kibti į atlapus bet kuriam varžovui, visgi bene rimčiausią sezono pergalę, jie iškovojo prieš keletą savaičių. Savo žiūrovų akivaizdoje šiauliečiai laikė daugkartinių Lietuvos čempionų Kauno „Žalgirio“ krepšininkų egzaminą.
Jį Šiaulių krepšininkai išlaikė pačiais aukščiausiais balais. Didžiąją mačo dalį pirmavę šeimininkai galiausiai iššvaistė persvarą, tačiau rungtynių pabaigoje pademonstravo charakterį ir po itin atkaklios kovos šventė dramatišką pergalę.
Užima penktąją poziciją
Reguliariajam LKL sezonui artėjant prie pabaigos „Šiauliai“ užima aukštą penktąją poziciją. Tiesa, tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą turi ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.
Nepaisant to, kaip pasibaigs šis sezonas bus drąsiai galima sakyti, jog šiauliečiai lūkesčius pateisino, kadangi tokio pasirodymo iš jų tikėjosi tikrai retas krepšinio aistruolis.
Sekantis „Šiaulių“ susitikimas Gegužės 18 d. laukia su antroje Betsafe-LKL turnyrinės lentelės vietoje esančiu „Lietuvos rytu“. „Betsafe“ lažybos gyvai prognozuoja įtikinamą „Lietuvos ryto“ pergalę. Nors „Šiaulių“ laimėjimo tikimybės vertinamos vos 13%, šį sezona komanda įrodė jog gali sėkmingai kautis ir su stipriausiomis LKL komandomis.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN