Pradinukams - naujos priemonės mokytis pasaulio pažinimo

Naujienos: Švietimas , 2018-05-19 05:25
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusią savaitę į beveik 700 šalies mokyklų iškeliavo naujos priemonės, skirtos 1–4 klasių moksleivius mokyti pasaulio pažinimo. Iš viso mokyklos gaus priemonių už šiek tiek daugiau nei 2 mln. eurų.

Matavimo indai, mėgintuvėliai, tiriamųjų darbų rinkiniai, mikroskopai, žiūronai, kompasai, optikos rinkiniai ir kiti prietaisai pasieks ir Akmenės rajono mokyklas.

Akmenės, Papilės Simono Daukanto, Ventos gimnazijų, Kruopių pagrindinės mokyklos ir Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos 1–4 klasės gaus mokymo priemonių už daugiau nei 14 tūkst. eurų. Naujos priemonės skirtos eksperimentams atlikti, mokytis tyrinėjant ir stebint gamtos reiškinius. Visoms mokykloms skiriama po priemonių komplektą, jo dydis priklauso nuo mokinių skaičiaus pradinėse klasėse, o vertė svyruoja nuo 2,4 tūkst. iki 6,4 tūkst. eurų. Planuojama, kad 2019 m. pradžioje naujos priemonės ir gamtos mokslams bei technologijoms mokyti reikalinga įranga bus skirta ir 5–8 klasėms. Ketinama nupirkti priemonių maždaug už 3,5 mln. eurų. Gimnazijų 9–12 klasės gamtos mokslams skirta įranga aprūpintos jau ankstesniais metais. Naujos priemonės mokykloms perkamos per Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centrą, kuris įgyvendina Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis“.



Akmenės rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus

vyriausioji specialistė Nijolė Mockuvienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN