Vilniaus maratone iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ komanda sulaukė žinomų moterų dėmesio: prie organizacijos prisijungė dar dvi garbingos narės

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-09-15 14:04
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Tarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (IWAV), jau tryliktus metus organizuojanti kovai su krūties vėžiu skirtą labdaros iniciatyvą „Sužydėjusi viltis“, sekmadienį dalyvavo Vilniaus maratone, bėgo net kelias maratono distancijas ir visas moteris kvietė nemokamai pasikonsultuoti su gydytojais. Renginio metu labdaros iniciatyva sulaukė ir žinomų moterų dėmesio – „Sužydėjusios vilties“ palapinę aplankė Nacionalinio vėžio instituto vadovė Sonata Jarmalaitė bei „Misis Lietuva“ Gretė Brokienė.

Sulaukė žinomų moterų dėmesio

„Vilniaus maratonas – didžiausias bėgimo renginys Lietuvoje, šįmet sutraukęs apie 7 tūkstančius sporto entuziastų iš visos Lietuvos. Labai džiaugiamės, kad dalyvavome jame, ne tik nubėgome net kelias distancijas, bet ir visą dieną praleidome Katedros aikštėje, „Sužydėjusios vilties“ palapinėje. Čia dalijomės naudinga informacija, susijusia su moterų sveikata“, – teigė IWAV „Sužydėjusios vilties 2021“ organizacinio komiteto vadovė Erin Gainer-Grigaliūnė.  

E. Gainer-Grigaliūnė didžiuojasi, kad „Sužydėjusios vilties“ komandos narės sudalyvavo beveik visuose renginiuose: vaikų lenktynėse, 1,5 km, 5 km, 10 km bėgimuose ir netgi pusmaratone. Renginio metu prie „Sužydėjusios vilties“ komandos prisijungė ir labdaros organizacijos geros valios ambasadorė Nacionalinio vėžio instituto vadovė, prof. Sonata Jarmalaitė bei viena iš naujausių Tarptautinės Vilniaus Moterų Asociacijos narių, „Misis Lietuva 2019“ Gretė Brokienė. Ji ne tik leido laiką „Sužydėjusios vilties“ palapinėje, bet ir su dukrele Leyla dalyvavo vaikų bėgime. 

Vykdė nemokamas gydytojų konsultacijas

E. Gainer-Grigaliūnė teigia, kad viso renginio metu Katedros aikštėje įrengtoje „Sužydėjusios vilties“ palapinėje buvo galima rasti ir Nacionalinio vėžio instituto gydytojas:  radiologę dr. Rutą Briedienę bei gydytoją Jakateriną Šemetovą-Pocę. Renginyje dalyvavusios gydytojos teikė informaciją apie krūties vėžį ir kitus vėžinius susirgimus, šios ligos prevenciją bei kvietė moteris užsiregistruoti profesionaliam mamografijos tyrimui.

„Moterys, apsilankiusios mūsų palapinėje, noriai šnekučiavosi su gydytojomis, domėjosi visa reikalinga informacija profesionalios mamografijos registracijai: kaip užsiregistruoti pačioms ar užregistruoti savo šeimos nares“, – sako „Sužydėjusios vilties 2021“ organizacinio komiteto vadovė.

Pasak jos, daugelis apsilankiusių „Sužydėjusios vilties“ palapinėje prie organizacijos vykdomos veiklos noriai prisidėjo ir finansiškai: aukojo pinigus, pirko simbolines #pinkwave kepures arba #thinkpink marškinėlius.

Naujos garbingos narės

E. Gainer-Grigaliūnė pasakoja, kad „Sužydėjusi viltis“ sulaukia vis daugiau garbingų moterų dėmesio. Gerosios valios ambasadorių draugiją papildė dar dvi narės: Suomijos ambasadorė Arja Inkeri Makkonen ir Lietuvos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Labai džiaugiuosi ir man labai didžiulė garbė prisijungti prie 2021 metų „Sužydėjusios vilties“ gerosios valios ambasadorių komandos bei jų organizuojamos rožinės bangos iniciatyvos“, – teigia olimpinio komiteto prezidentė.

Per 12 metų labdaringa iniciatyva „Sužydėjusi viltis“ (Blossom of Hope) padėjo surinkti daugiau kaip 260 tūkst. eurų, už kuriuos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologinėms ligoninėms. Tarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (International Women‘s Association of Vilnius – IWAV) vienija Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasadų darbuotojų ir verslininkų žmonas iš daugiau nei 25 šalių bei veiklias Lietuvos moteris. Savo savanoriška veikla asociacija padeda spręsti socialinius klausimus Lietuvoje.

Norintys prisidėti prie organizacijos ir jai paaukoti, tai padaryti visą rugsėjo ir spalio mėnesį gali oficialioje Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos svetainėje: https://www.iwavilnius.com/blossom-of-hope


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN