Kuršėnuose - įgyvendintas projektas „Neįgaliųjų jausmų spalvos-2“

Naujienos: Švietimas , 2018-06-20 22:57
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Saulėtą vasaros popietę (birželio 19 d.) VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ pakvietė Kuršėnų miesto gyventojus ir svečius į projekto „Neįgaliųjų jausmų spalvos-2“ pristatymą visuomenei. Šį projektą finansavo Šiaulių rajono savivaldybės administracija per jaunimo reikalų tarybą.
Renginys prasidėjo nuostabiais muzikos garsais, kuriuos padovanojo Šiaulių miesto savivaldybės globos namų padalinio „Goda“ ir VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ lankytojai. Bičiuliai iš Šiaulių yra aktyvūs nacionalinio neįgaliųjų „Spalvų muzikos“ orkestro nariai, turintys daug patirties grojant su įvairiais muzikos instrumentais. Grojimo metu yra taikoma spalvų metodika - kiekvienas instrumentas yra pažymėtas spalvomis, kurios atitinka tam tikras natas. Šis metodas padeda neįgaliesiems lengviau pažinti garsų pasaulį, savarankiškai išgauti melodiją. Nors VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ lankytojai dar tik pradeda pažinti „Spalvų muzikos“ subtilybes, buvimas šalia šios srities profesionalų priverčia pasitempti ir siekti aukščiausio rezultato. Tai pastebėjo ir į projekto pristatymą susirinkę asmenys, kurie negailėjo gražių žodžių ir plojimų.
Pasiklausius gražaus muzikinio pasirodymo, VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ direktorė Virginija Norvaišienė ir pavaduotoja Renata Kačkienė apibendrino pagrindines projekto „Neįgaliųjų jausmų spalvos-2“ idėjas ir pasiekimus. Renginio pabaigoje dalyviai buvo pakviesti susiverti tautiškus angeliukus iš karoliukų ir sudalyvauti bendrame flashmob‘e. Šokant dažnai girdėjosi dainos žodžiai: „Viskas ore! Neabejoju, galim įveikti tai, ko bijojom...“. Norėtųsi to palinkėti visiems renginio dalyviams, nes šypsenos ir pozityvios emocijos daro visus geresniais ir nuoširdesniais.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN